Aan het woord
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De 5 grootste hygiëneblunders van 2021

We daagden 5 bedrijven uit om de grootste blunder van het jaar op het gebied van reiniging en desinfectie met ons te delen. Wat gebeurde er, wat was de oorzaak, en wat hebben ze ervan geleerd? Door leerervaringen met ..

Lees meer

Poster Vlees, Vis en AGF

16 november 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Smart Industry: Stop met brandjes blussen!

11 oktober 2021

Onze voedselproductie moet duurzamer en in 2050 volledig circulair zijn, maar ook gezonder, veiliger en transparanter. Om die doelen te bereiken, moeten we slimmer produceren. Digitalisering is daarbij onmisbaar. Zonder ...

Plastic kost samenleving een fortuin

07 september 2021

De plasticcrisis neemt ongekende vormen aan en de huidige aanpak van het probleem faalt. Dat is de conclusie van het op 6 september 2021 gepubliceerde nieuwe rapport 'Plastics: The cost to society, environment and the ec...

Ongekende stijging afzetprijzen voedingsindustrie

06 september 2021

De afzetprijzen van de voedingsindustrie zijn in juli dit jaar vergeleken met juli vorig jaar met 8,7 procent gestegen. Sinds de start van de CBS-publicatiereeks in 2013 is een dergelijke hoge prijsstijging in de voeding...

PLUS en COOP samen verder

06 september 2021

PLUS en COOP makenop 6 september 2021 bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt om samen verder te gaan. Door de voorgenomen fusie ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van...

Bouw een pand in 1 keer goed!

14 juni 2021

Wie wil (ver)bouwen in de food krijgt te maken met vele wensen en nog meer eisen; van opdrachtgevers en overheden via wet- en regelgeving; rondom energiebesparing, duurzaamheid en voedselveiligheid. Wat zijn de trends, w...

Behouden en bewaken kwaliteit voeding

14 juni 2021

Met alle aandacht voor het bewaren en vervoeren van de coronavaccins staat de koudeketen weer volop in de belangstelling. De voedingsindustrie weet al decennialang dat het respecteren van de koudeketen van cruciaal belan...

Lifestyle is de toekomst

12 april 2021

Een ovenkroket die bij hitte splijt, een product dat tijdens het bakken te veel vocht loslaat, het verlagen van het zout-, suiker- en/of vetgehalte, een betere hechting willen tussen laagjes in het product. De vragen van...

Op koers naar toekomstbestendig verpakken

08 maart 2021

Een voedingsproducent, een leverancier van verpakkingsfolie, een machinefabrikant en een automatiseerder, allemaal toevallig óók consument, schuiven samen aan in een zoom-meeting, om te praten over trends en ontwikkeling...

Nieuwe verpakkingslijn voor aspergeteler Teboza

08 maart 2021

Nederlanders zijn dol op asperges. Met name de vraag naar geschilde exemplaren blijft stijgen, merkt de Limburgse aspergeteler Teboza. Dankzij een nieuwe verpakkingslijn kunnen grotere volumes van het witte goud hun weg ...

Einde cold calling in zicht

19 februari 2021

Zonder uitdrukkelijke toestemming mag je straks geen natuurlijke personen en dus ook geen eenmanszaken, maatschappen en vennootschappen onder firma meer bellen. Op 9 februari 2021 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met ‘d...

Plantbased: Een ‘sexy’ marktgebied vol innovaties

08 februari 2021

Producenten van plantaardige vleesvervangers hebben de wind in de zeilen. De consumentenvraag groeit, onderzoek aan universiteiten en R&D-afdelingen levert nieuwe technieken en producten op, en de overheid stimuleert de ...

Reiniging en desinfectie: ‘Het is en blijft maatwerk’

16 november 2020

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Dat heeft wel de nodige data opgeleverd; maar geen standaardprotocollen. Een goede schoonmaak blijft maatwerk. En blijkt la...

MEZT gaat stikstofproblematiek te lijf

27 oktober 2020

De intensieve landbouw en veeteelt zijn de belangrijkste bronnen van stikstofuitstoot. De Delftse start-up MEZT, opgericht door Adriaan van Lieftinck en Edward Sibeijn, denkt een oplossing te hebben. Met de electrodialys...

Ontdekkings-tochten

14 september 2020

‘Niets nieuws onder de zon’, dacht ik in juni, bij de start van mijn zomervakantie. De coronacrisis modderde rustig door. Geen grote reis dus naar onbekende plekken. Geen onverwachte ontmoetingen of nieuwe bergwandelrout...