Koelen en vriezen | Bouw en verbouw 2025
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Merick Schoute: ‘Bewustzijn creëren, daar gaat het om’

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waar: een creatieve mindset, slimme strategie, enorme ..

Lees meer

Online editie juni 2025: Koelen en vriezen | Bouw en verbouw

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waa...

Column Judith Witte: Hittestress

23 juni 2025

Met alle verhitte discussies rondom de val van ons kabinet, zou dat ándere nieuws zomaar ondergesneeuwd kunnen raken: we hebben in Nederland een Hitteplan! Er komen namelijk barre tijden aan, voorpellen het KNMI en RIVM....

Koelen en vriezen: allerminst een koud kunstje

23 juni 2025

Een gesprek over koelen en vriezen - specifiek over de werking van installaties en de isolerende eigenschappen van gebouwen - kan zomaar een ingewikkeld technisch verhaal worden. Gelukkig weten Ward Bliemer van Willemsen...

Monitoringstool IN-SITE CIP optimaliseert CIP-processen

23 juni 2025

Waarom meer verbruiken dan nodig is? Christeyns introduceert IN-SITE CIP, een slimme monitoringsoplossing voor het optimaliseren van CIP-processen. De IN-SITE CIP software integreert naadloos met bestaande PLC-sturing en...

Michael Lewis Company pakt energie-uitdaging aan

23 juni 2025

Netcongestie kan grenzen opwerpen voor groei. En toch realiseerde logistiek dienstverlener Michael Lewis Company een ruime verdubbeling van zijn vriescapaciteit mét een lager energieverbruik dan voorheen. Het geheim? Mee...

Yme Kuiper verbouwt met vertrouwen

23 juni 2025

Yme Kuiper uit Heerenveen draait al 166 jaar mee in de voedingsindustrie. Het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in zuidvruchten, noten en zaden, groeit mee met de markt, klanten en technologie. Voor de recente uitbre...

Bouw aan de toekomst met een schaalbare ERP-oplossing

23 juni 2025

Van Belgische bakkunst tot wereldwijde favoriet: Poppies Bakeries maakt al bijna 50 jaar mensen blij met gebak en koekjes. Met 13 bakkerijen in Europa en de VS en meer dan 1.300 medewerkers blijft deze bakerijgigant groe...

Food Matters Live komt naar Rotterdam

23 juni 2025

Voor het eerst in zijn bestaan strijkt het in de UK en Ierland zeer succesvolle ‘Food Matters Live’ neer op het Europese vasteland, nergens minder dan in Nederland; wereldwijd koploper in voedselverwerking, distributie e...

Van der Lee breidt vriescapaciteit uit

23 juni 2025

Waar veel visbedrijven op Urk de ene kant opgaan (in de zalm), gaat Van der Lee Seafish graag de andere kant op (in producten met toegevoegde waarde). Een houding die het bedrijf geen windeieren legde. Door de grote groe...

De kracht van temperatuur bij houdbaarheid

23 juni 2025

Nu de temperaturen geregeld naar extreme zomerse hoogten stijgen, worden we met de neus op de feiten gedrukt: temperatuur is een bepalende factor in de houdbaarheid van voedsel. Kleine temperatuurschommelingen kunnen al ...

Recalls om metaal of plastic? Microscopie biedt mogelijkheden

23 juni 2025

Vreemde deeltjes in voedsel blijven een heet hangijzer. Zeker als het om metaal of plastic gaat. Zulke vondsten zorgen al snel voor terugroepacties, kopzorgen én reputatierisico. Snel duidelijkheid is dan essentieel. Mic...

Pand vleesverwerker Wellink van binnen weer als nieuw

23 juni 2025

F. Wellink Lekkerkerk BV behoort tot een van de grootste varkensvleesverwerkers van Europa. Het bedrijf is gestart in 1979 en gevestigd in Lekkerkerk. Na zo’n lange periode komt de onvermijdelijke vraag: renoveren of ver...