Top 10 best gelezen artikelen van september 2024
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Top 10 best gelezen artikelen van september 2024

  • 03 oktober 2024

Wat hield de foodindustrie afgelopen maand in haar greep? Van innovatieve technologieën en plantaardige doorbraken tot slimme oplossingen voor voedselveiligheid en productielijnen. Ontdek hoe Kingfish met hulp van Jansen Techniek opschaalt, Rival Foods vleesvervangers met shear cell technologie naar een hoger niveau tilt en Jaap Korteweg bewijst dat kaas ook zonder koeien kan. Bovendien zien we de comeback van de groenteburger, en zetten bedrijven zoals Ameco en Bruynkens in op vernieuwing en vakmanschap. 

1. Kingfish zet in op groei: Jansen Techniek maakt het mogelijk

9 september | Door de uitbreiding van de fabriek en de implementatie van een geavanceerde sorteerlijn, kan Kingfish haar productie van de hoogwaardige Dutch Yellowtail opschalen naar 3.500 ton per jaar. De op maat gemaakte oplossingen van Jansen Techniek zorgen niet alleen voor meer efficiëntie, maar ook voor een constante kwaliteit.

2. Rival Foods: Innovatieve vleesvervangers met shear cell technologie

9 september | Met shear cell technologie brengt Rival Foods plantaardige eiwitten naar een nieuw niveau. Na succesvolle opschaling van lab naar industrie opende het bedrijf deze zomer een productielocatie in Geldrop. Oprichter Birgit Dekkers deelt haar reis naar grootschalige productie.

3. Belangrijke veiligheidsnormen in poederproductie

23 september | Strikte voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen handhaven is een constante uitdaging, ook tijdens poederproductie. Een sterk systeem voor voedselveiligheidsbeheer vergroot de productiviteit en zorgt voor nieuwe kansen en succesvolle concurrentie op de wereldmarkt. Tetra Pak ondersteunt bedrijven bij  het waarborgen van strikte voedselveiligheid met innovatieve technologieën en oplossingen die klanten beschermt en het merkvertrouwen versterkt.

4. Ameco: Onze focus ligt op verwaarding van het hele dier

9 september | Ameco heeft met de uitbreiding van hun koelinstallatie in Apeldoorn een belangrijke stap gezet in de optimalisatie van het productieproces. Het familiebedrijf blijft investeren in zowel dierenwelzijn als efficiëntie, met innovatieve koeltechniek en AI-gestuurde systemen. Karel van Westreenen deelt zijn visie op verwaarding, innovatie en groei binnen de sector.

5. Jaap Korteweg: We hebben geen koeien nodig voor lekkere kaas

9 september | Lekkere kaas zonder koeien? Jaap Korteweg laat zien dat het kan! Met precisiefermentatie en de roestvrijstalen koe ‘Margaret’ produceert Those Vegan Cowboys kaas zonder dat er een dier bij komt kijken. De voordelen? Dierenwelzijn, efficiënt landgebruik, duurzaamheid en gezondheid.

6. Bruynkens vertrouwt op GEA voor ambachtelijk maatwerk

9 september | Bruynkens Vleeswaren blijft trouw aan maatwerk en kwaliteit in een nichemarkt waar de ‘grote jongens’ afhaken. Met een focus op tailor-made vleeswaren voor horeca, charcuterie en delicatessen, zet Marc Carpriau in op flexibiliteit en klantgerichtheid. Het familiebedrijf floreert met de steun van GEA, die hen helpt bij innovatie en optimalisatie.

7. Nieuwe trend: vleesvervangers die niet op vlees lijken

19 september | Wat was er eigenlijk mis met die goede ouwe groenteburger? Helemaal niets! Plantaardige producten die niet op vlees lijken, winnen aan populariteit. Met deze trend, bekend als ‘Plant Forward’, maken de vlees-lookalikes plaats voor échte plantaardige smaken. Maakt de groenteburger een comeback?

8. Voedselveilige oliën van FenS houden de lijnen bij Borgesius draaiende

9 september | Hoe houdt Borgesius, één van de grootste industriële bakkers van Nederland, zijn lijnen draaiend zonder in te leveren op voedselveiligheid? Met de hoogwaardige, voedselveilige oliën van FenS en nauwkeurig onderhoud blijven de productielijnen optimaal presteren, zelfs onder zware omstandigheden.

9. De rol van ingrediëntleveranciers in uitdagende tijden

9 september | Van verstoorde toeleveringsketens tot strengere duurzaamheidsregels: de voedingsindustrie moet continu schakelen. Ingrediëntenleveranciers spelen een cruciale rol door innovatieve oplossingen te bieden, zoals plantaardige alternatieven en duurzamer geproduceerde grondstoffen.

10. Naar de Bean Deal 2.0: Bonen zijn briljant!

9 september | Twee jaar Bean Deal: wat is er bereikt en wat staat nog op de planning? Hoe zorgen we voor meer plantaardige eiwitten van eigen bodem? Sonja Zuijdgeest neemt ons mee in de uitdagingen én kansen voor de peulvruchtenketen in Nederland.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024