Belangrijke veiligheidsnormen in poederproductie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Belangrijke veiligheids­normen in poederpro­ductie

  • 23 september 2024

Strikte richtlijnen voor voedselveiligheid en kwaliteit handhaven, is een constante uitdaging die elke schakel in de voedselketen beïnvloedt. De voedingssector reserveert een groot deel van het budget hiervoor, om het risico op voedselbesmetting te verminderen en de productveiligheid voor consumenten te garanderen. Ondanks dat deze preventieve maatregelen veel tijd en middelen vergen, zijn ze essentieel voor de manier waarop de sector draait. Een sterk systeem opzetten voor het beheer van voedselveiligheid is cruciaal voor fabrikanten. Het vergroot de productiviteit en zorgt voor nieuwe zakelijke kansen en succesvolle concurrentie op de wereldmarkt.

Voedselveiligheidsvoorschriften begrijpen

Elke stap in het voedselproductieproces valt onder voedselveiligheidsvoorschriften, van de inkoop van ingrediënten tot verwerking, verpakking en distributie. Deze grondige voorzorgsmaatregelen en voorschriften zijn er om de risico’s verbonden aan de productie en bereiding van voedsel te beperken. Hoewel wereldwijde richtlijnen, van bijvoorbeeld de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Global Food Safety Initiative (GFSI), een internationale standaard bieden, kunnen lokale normen sterk verschillen. Om naleving te garanderen, moeten bedrijven alle normen begrijpen. 

De gezondheid en veiligheid van werknemers en consumenten waarborgen, is het voornaamste doel van deze voorschriften. Voedsel gerelateerde ziekte-uitbraken, juridische problemen en aanzienlijke financiële verplichtingen voor de verantwoordelijke organisaties zijn slechts een aantal van de mogelijk ernstige gevolgen van het negeren van voedselveiligheid.

Het effect van voedselveiligheidsnormen op productie

Voedselveiligheid is een belangrijke zorg in de gehele voedselketen. Voedselveiligheidsmanagementsystemen opzetten én onderhouden, vergt veel investeringen vanuit de sector. Deze systemen omvatten het identificeren van risico's, het inzetten van essentiële controlepunten en het opstellen van strategieën voor proactieve risicobeperking. De twee fundamenten van een sterk voedselveiligheidsbeheersplan zijn het verkrijgen van voedselveiligheidscertificeringen van onafhankelijke auditbedrijven en het naleven van voorschriften voor voedselveiligheid.

Tetra Pak helpt fabrikanten veiligheid te verbeteren

Om de uitdagingen rond voedselveiligheidsvoorschriften aan te pakken, neemt Tetra Pak, wereldleider in voedselverwerkings- en verpakkingsoplossingen, het voortouw. Met geavanceerde technologieën en uitgebreide voedselveiligheidsmanagementsystemen, ondersteunt Tetra Pak fabrikanten bij certificeringsuitdagingen en naleving. De producten van Tetra Pak voldoen aan de strenge richtlijnen van wereldwijde voedselveiligheidsvoorschriften, waardoor producenten beschikken over de nodige middelen om de veiligheid en kwaliteit van hun productie te garanderen.

Tetra Pak biedt uitgebreide oplossingen, specifiek ontworpen voor de poederproductieindustrie, evenals geavanceerde verwerkingsapparatuur. Tetra Pak ontwerpt zijn oplossingen, variërend van verdampings- en spray-droogtechnologieën tot effectieve systemen voor poederbehandeling, zoals de Tetra Pak® Bag Tipping unit SA VS800, met kwaliteit als uitgangspunt. Naast het verhogen van de productie-efficiëntie zorgen deze technologieën ervoor dat voedselveiligheidsvoorschriften worden nageleefd door kwaliteits- en veiligheidscontroles te integreren in elke fase van het proces.

De expertise van Tetra Pak op het vlak van voedselveiligheidsbeheer gaat verder dan alleen apparatuur. Training van het personeel over voedselveiligheidsprocedures en ondersteuning bij het behalen van voedselveiligheidscertificaten zijn allemaal onderdeel van de strategie van het bedrijf. Deze aanpak beschermt klanten, versterkt vertrouwen in het merk en zorgt ervoor dat producenten de hoogste normen voor voedselveiligheid en kwaliteitsborging kunnen handhaven.

Veiligheid en kwaliteit zijn cruciaal in voedselproductie. Tetra Pak ondersteunt bedrijven bij het naleven van voedselveiligheidsnormen met innovatieve oplossingen, zodat producten voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Tetrapak.com

Bron: Tetra Pak