Top 10 verhalen van september 2023: Voedselinnovaties en trends
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De 10 best gelezen verhalen van september 2023

  • 02 oktober 2023

September was een hele drukke maand op onze website, om er zeker van te zijn dat je de highlights niet mist, hebben we de best gelezen verhalen en nieuwsberichten van september voor je op een rijtje gezet.

1. Van Geloven: Veel kaas, goede korst, weinig stof

11 september | Ontdek hoe Van Geloven Cuijk hun snackproductie optimaliseert met de geavanceerde CrumbMaster van GEA voor krokante paneerlagen en efficiënte productie.

2. Plantaardig de standaard, vlees de uitzondering

11 september | Experts bespreken de toekomst van vleesvervangers: is de hype echt voorbij of staat de sector op het punt van belangrijke innovatie en groei?

3. Van Osch Snacks uit de brand met Jackit

11 september | Na een brand bij Van Osch Snacks in Zaltbommel, zorgde Jackit in slechts vijf dagen voor herstel met Sealwise. Samenwerking en daadkracht stonden centraal.

4. De risico's van BPA: een stille crisis in Europa?

18 september | Onderzoek toont aan dat Europeanen worden blootgesteld aan potentieel schadelijke niveaus van Bisphenol A (BPA) - een stof gevonden in veel consumentenproducten. Deze blootstelling brengt serieuze gezondheidsrisico's met zich mee.

5. Plantaardige vleesvervangers: terug naar de tekentafel

1 september | Plantaardige vleesvervangers zien een afname in consumentenbetrokkenheid; noodzaak voor fabrikanten om focus op smaak, gezondheid en duurzaamheid te heroverwegen.

6. Hybridevlees echt lekker dankzij zeewier

11 september | Ontdek hoe zeewier hybridevlees transformeert! Remko Hol onthult de innovaties achter Meat-You-Halfway: vlees met plantaardige kracht en klimaatvoordelen.

7. Smaak en mondgevoel objectief meetbaar maken

11 september | Georgios Agorastos onthult hoe het mondgevoelmodel smaak objectief meetbaar maakt. Zullen kunsttongen traditionele smaakpanels vervangen?

8. Insecten eten? De wereld kan niet wachten!

11 september | Insecten als humane voeding: CEO van Star Food belicht de eiwittransitie en stelt dat ondanks culturele weerstand, insectenconsumptie duurzaam en voedzaam is.

9. Zijn vleesvervangers gezonder dan vergelijkbaar vlees?

6 september | ProVeg Nederland analyseert voedingswaarde van 130 vleesvervangers ten opzichte van dierlijk vlees: vaak gezonder qua voedingsprofiel, maar zoutgehalte verdient aandacht.

10. Van der Zee verpakt met Proseal flatskin

11 september | Van der Zee combineert ambacht met innovatie, focussend op duurzame verpakkingen en kwaliteitsvlees. Ontdek hun toekomstgerichte aanpak in Twello.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023