September was een hele drukke maand op onze website, om er zeker van te zijn dat je de highlights niet mist, hebben we de best gelezen verhalen en nieuwsberichten van september voor je op een rijtje gezet.
11 september | Ontdek hoe Van Geloven Cuijk hun snackproductie optimaliseert met de geavanceerde CrumbMaster van GEA voor krokante paneerlagen en efficiënte productie.
11 september | Experts bespreken de toekomst van vleesvervangers: is de hype echt voorbij of staat de sector op het punt van belangrijke innovatie en groei?
11 september | Na een brand bij Van Osch Snacks in Zaltbommel, zorgde Jackit in slechts vijf dagen voor herstel met Sealwise. Samenwerking en daadkracht stonden centraal.
18 september | Onderzoek toont aan dat Europeanen worden blootgesteld aan potentieel schadelijke niveaus van Bisphenol A (BPA) - een stof gevonden in veel consumentenproducten. Deze blootstelling brengt serieuze gezondheidsrisico's met zich mee.
1 september | Plantaardige vleesvervangers zien een afname in consumentenbetrokkenheid; noodzaak voor fabrikanten om focus op smaak, gezondheid en duurzaamheid te heroverwegen.
11 september | Ontdek hoe zeewier hybridevlees transformeert! Remko Hol onthult de innovaties achter Meat-You-Halfway: vlees met plantaardige kracht en klimaatvoordelen.
11 september | Georgios Agorastos onthult hoe het mondgevoelmodel smaak objectief meetbaar maakt. Zullen kunsttongen traditionele smaakpanels vervangen?
11 september | Insecten als humane voeding: CEO van Star Food belicht de eiwittransitie en stelt dat ondanks culturele weerstand, insectenconsumptie duurzaam en voedzaam is.
6 september | ProVeg Nederland analyseert voedingswaarde van 130 vleesvervangers ten opzichte van dierlijk vlees: vaak gezonder qua voedingsprofiel, maar zoutgehalte verdient aandacht.
11 september | Van der Zee combineert ambacht met innovatie, focussend op duurzame verpakkingen en kwaliteitsvlees. Ontdek hun toekomstgerichte aanpak in Twello.
Source: Vakblad Voedingsindustrie 2023