Vakblad Voedingsindustie editie mei 2022: Voedselveiligheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Voedselveiligheid: er is veel te bereiken met gezond verstand

Van partijen in de voedselketen wordt verwacht dat ze álles doen wat redelijkerwijs mogelijk is om te voorkomen dat mensen ziek worden van voedsel. Toch zijn er nog steeds uitbraken en bijna dagelijks terugroepacties. Da..

Lees meer

Listeria: Hoe kom je ervan af?

16 mei 2022

In de voedingsindustrie zijn er nog steeds veel besmettingen met - en recalls door - Listeria Monocytogenes. Simpelweg omdat bedrijven deze pathogene ziekteverwekker elke dag binnenhalen; de bacterie komt overal voor in ...

Strategisch Food & Beverage Business Event

16 mei 2022

Taking your Business to the Next Level Wilt u vooroplopen in de Food & Beverage sector en een gezonde winst behouden? Dan is het essentieel om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen.  ...

Klaar voor het barbecueseizoen

16 mei 2022

Schomaker Convenience Technik GmbH ontwikkelt en maakt innovatieve machines voor de convenience food- en vleesindustrie, waaronder frituur- en gaarlijnen, paneer- en marineersystemen, kook- en gaarovens. Samen met Sismat...

WFSR: ‘We weten voedselcrises steeds beter te voorkomen’

16 mei 2022

Bij een grote brand, een stralingsincident of bij een voedselschandaal wil de overheid snel weten of het voedsel en het drinkwater nog veilig zijn. Bij dit soort grote crises voorziet de Wageningen Food Safety Research (...

BEAT ‘M All Slicer van Sleegers Technique ontketent revolutie

16 mei 2022

De Beatle, de auto met ronde vormen is wereldwijd bekend. Zal de nieuwe Beat ‘m All Slicer dezelfde roem krijgen? Dat is wel het streven van uitvinder Huub Sleegers. Een weg die tien jaar duurde, maar waarheid werd bij L...

Column Judith Witte: Risico’s nemen

16 mei 2022

Vlak voor Pasen vertrok mijn dochter midden in de nacht voor een 2 jaar uitgestelde schooltrip ‘24 uur naar Parijs’. ‘s Morgens vroeg heb ik met haar de volgende whatsapp-conversatie: Zij: Mam, mag ik kinderchocolade?...

Reinigen op allergenen: Afraffelen geen optie

16 mei 2022

Innovatie zit in het hart van voedselhygiënespecialist Christeyns. Het programma ‘Allergenen Defense’ is dé nieuwe ontwikkeling in allergenenbeheersing.  Net na de Tweede Wereldoorlog, in een achtertuin in Gent, ...

Voedselveiligheid en duurzaamheid: gaat dat samen?

16 mei 2022

Verduurzaming van de schoonmaak vraagt om omdenken. Kijk eens met andere ogen naar je proces en naar de middelen die je gebruikt. Ontdek dat je al (duurzaamheids)winst realiseert met enkele kleine veranderingen. Op ve...

Online editie mei 2022: Voedselveiligheid

16 mei 2022

Van partijen in de voedselketen wordt verwacht dat ze álles doen wat redelijkerwijs mogelijk is om te voorkomen dat mensen ziek worden van voedsel. Toch zijn er nog steeds uitbraken en bijna dagelijks t...

Nieuwe leiding voor De Korrel Beheer

16 mei 2022

De Korrel Beheer verwelkomt 1 augustus 2022 een nieuwe directeur. Erik van den Brink neemt die rol op zich bij de producent op het gebied van taste, coatings en functional blends. “Het bedrijf heeft een bijzondere plek i...

Column Pieter Vos: De prijs van voedselveiligheid

16 mei 2022

Als het gaat om het borgen van onze veiligheid, worden er vaak rigoureuze maatregelen genomen. Ik denk aan de lockdowns tijdens de corona-crisis. Kinderen die niet naar school gingen, mensen die vereenzaamden. Kijk naar ...

Column Saskia Stender: Keuzevrijheid

16 mei 2022

Ik schrijf deze column op 5 mei, de dag van de vrijheid. Het recht op vrijheid, vrijheid van meningsuiting en keuzevrijheid. Over dat laatste wil ik het hebben. Neem nou frituurvet, dat is schaars geworden. De schappen z...