Nieuwe leiding voor De Korrel Beheer
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe leiding voor De Korrel Beheer

  • 16 mei 2022

De Korrel Beheer verwelkomt 1 augustus 2022 een nieuwe directeur. Erik van den Brink neemt die rol op zich bij de producent op het gebied van taste, coatings en functional blends. “Het bedrijf heeft een bijzondere plek in mijn hart.” 

“Je staat er misschien niet bij stil, maar achter de schermen staat De Korrel bol van de innovaties en productontwikkeling. Het is een van de aspecten die het werken bij het bedrijf zo leuk maakt. In mijn nieuwe functie draag ik er verder graag aan bij dat het de stabiele, betrouwbare en flexibele onderneming blijft die het is. Mét oog voor de mens”, zegt Erik van den Brink. 

Het bedrijf uit Terschuur produceert onder meer paneermeel, blends, batters en patatcoatings en levert deze aan diverse klanten binnen de voedingsindustrie in Nederland en daarbuiten met de toepassing voor vis, vlees, gevogelte en vegetarische producten. Erik stond de laatste 12 jaar de directie bij als adviseur in uiteenlopende vraagstukken. 

Betrokkenheid 

De Korrel is een familiebedrijf dat in 1955 werd opgezet. Vorig jaar zijn vader en zoon John en Bjorn Dokter een zoektocht gestart naar een nieuwe directeur die in de toekomst samen met Bjorn De Korrel verder gaat leiden.   

De keuze voor Erik was geen beslissing waar heel lang over moest worden gepeinsd, vertelt Bjorn. Dankzij de jarenlange relatie tussen Erik en de familie en zijn grote betrokkenheid bij De Korrel is hij er kind aan huis. Bjorn: “Hij kent alle ins en outs, de voor- en de achterkant. In al die jaren heb ik gemerkt dat hij, mijn vader en ik vaak op één lijn zitten. We weten wat we aan elkaar hebben. Erik past in het team, is een kundige sparringpartner. Het voelt goed om straks samen met Erik leiding te geven aan De Korrel. Niet alleen omdat we in zo’n mooie branche zitten. Mijn opa is het bedrijf ooit begonnen en ik wil het natuurlijk zo goed mogelijk voortzetten.”  

Familie

Ook bij Erik heeft het bedrijf een bijzondere plek in zijn hart. Als direct betrokkene beleefde hij van nabij hoe De Korrel zich de afgelopen jaren ontwikkelde en groeide. Zo werd in 2016 een geheel nieuwe paneermeelfabriek gerealiseerd, groeide De Korrel onder andere in het leveren van patatcoatings en werd de RiskPlaza certificering behaald. Erik: “Hierop bouwen we verder, aan een mooie toekomst. Als één grote familie.” 

www.dekorrelbeheer.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2022