BEAT ‘M All Slicer van Sleegers Technique ontketent revolutie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

BEAT ‘M All Slicer van Sleegers Technique ontketent revolutie

  • 16 mei 2022
  • Door: Esther van der Lelie

De Beatle, de auto met ronde vormen is wereldwijd bekend. Zal de nieuwe Beat ‘m All Slicer dezelfde roem krijgen? Dat is wel het streven van uitvinder Huub Sleegers. Een weg die tien jaar duurde, maar waarheid werd bij LaBoucherie en is vervolgd op IFFA.

In 2010 had Huub Sleegers een idee. Hij wilde een machine bouwen met een ‘out of the box’ vorm die het proces van snijden en verpakken veel efficiënter zou maken. Een machine die de vers-vleeswarenindustrie op z’n kop zou zetten. De wereldwijd bekende ‘Beatle’-auto was Huub’s inspiratiebron. De praktische uitvoering liet echter nog even op zich wachten. “Het was een drukke periode, we maakten een grote groei door en waren vooral bezig met het verwerken van orders. Er was geen tijd voor iets nieuws.” Dit duurde tien jaar.

De bakermat

Sleegers Technique levert slicers en interleavers die zij 100% zelf bouwen. Maatwerk om de klant te ontzorgen. Huub Sleegers startte zijn bedrijf dertig jaar geleden. Een enthousiaste machinebouwer die het vak leerde in het familiebedrijf met zijn vader aan het roer. “Mijn ouders hadden 14 kinderen, waarvan er acht in het bedrijf werkten. Ik was de techneut, de Willie Wortel van de familie, altijd op zoek naar uitdagingen.” Als voorbeeld noemt Huub het ontwikkelen van dieetvleeswaren in de jaren ’70; met zo min mogelijk zout en kruiden ter vervanging. Ook de ziekenhuisverpakkingen van 1 à 2 plaks beleg zijn door de familie Sleegers in de markt gezet. Het familiebedrijf bleek een goede bakermat te zijn voor Huub’s eigen onderneming. Met zijn team levert Sleegers Technique machines voor het (rond)snijden, inter- en underleaven, stapelen en verpakken van diverse dagverse producten aan bedrijven in onder meer Maleisië, Mexico en Amerika. Complete automatische lijnen voor een perfecte presentatie van met name carpaccio, bacon en hamburgers. 

Beat ‘m all Slicer nr. 1

De drukte hield aan totdat corona Nederland op slot zette. “Toen was de tijd rijp, we zijn met vijf man op onze R&D afdeling de Beatle-slicer verder gaan ontwikkelen”, vertelt Huub enthousiast. “We hebben een prototype uitgewerkt en begin 2022 ‘rolden’ de eerste machines van de band. Bestemd voor carpaccioproducenten in Nederland én daarbuiten. Het prototype, Beat ‘m All Slicer nr. 1, mochten we bij LaBoucherie plaatsen.” Marc Woolthuis, die met zijn broer Robert LaBoucherie in Made runt, legt uit waarom: “We zijn een ambachtelijk bedrijf dat de betere restaurantkeukens ontzorgt met gesneden carpaccio. Voorheen sneden we de carpaccio op veel kleine machines. We willen wegblijven van de machinemarkt die steeds industriëler wordt en waar hulp bij onderhoud of storing vaak te wensen laat. Mens en service vinden wij belangrijk en dat vinden we bij Huub.”

Om tot het plaatsen van het prototype bij LaBoucherie te komen, doorstond Huub meerdere uitdagingen. Zijn eerdere uitvinding, een slicer om rondjes, hartjes en vierkantjes te snijden, nu onderdeel van de Beat ‘m All Slicer, liet hij in samenwerking met LaBoucherie in Duitsland bouwen, omdat hij zelf nog niet de machine had waarop deze slicer paste. Er zaten echter haken en ogen aan service en onderhoud van deze machine. Onderdelen moesten nu van ver komen; dat werd een tijdrovend en kostbaar proces. Een reden voor Huub, die service en snel handelen juist heel belangrijk vindt, om toch zelf te gaan bouwen. Met succes. Niet alleen LaBoucherie maar ook de andere klanten waarderen het maatwerk en de snelle aandacht bij onderhoud en storingen. 

De revolutie is gestart

Gaat de Beat ‘m All up Slicer de markt veroveren? Marc staat er positief in en noemt de voordelen: “Eerst produceerden we 6-8 carpacciopakketjes per minuut, nu 28-30. Met de door óns gekozen presentatiewijze. Ook het onderhoud gaat gemakkelijker en sneller. Het schoonmaken van de oude machine duurde een uur, nu is dat 20 minuten. Alle onderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar. De vervolgstap is het investeren in het automatisch opvangen van de pakketjes in doosjes. Het bedieningspaneel is super easy.” “Opgezet met studenten, op basis van de smartphone. Iedereen moet er in zijn eigen taal mee kunnen werken en de bediening is via internet op afstand door ons te beheersen”, laat Huub weten. Marc voegt daar nog aan toe: “We kunnen 24/7 bellen of whatsappen voor hulp met de trouwe club medewerkers bij Sleegers.” 

Beat ‘m All Slicer is overigens niet alleen bestemd voor de vleesindustrie, ook fruit, vis, bieten en andere groenten kunnen door deze snij-expert netjes, flinterdun gesneden worden. De officiële introductie is op de IFFA. “Hier gaan we knallen!”, besluit Willie Wortel Huub.

www.sleegerstechnique.com
www.laboucherie.nl

Beeld: ©Fotobureau Roel Dijkstra

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2022