Verpakken & Verpakkingen 2021
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Op koers naar toekomstbestendig verpakken

Een voedingsproducent, een leverancier van verpakkingsfolie, een machinefabrikant en een automatiseerder, allemaal toevallig óók consument, schuiven samen aan in een zoom-meeting, om te praten over trends en ontwikkeling..

Lees meer

Online editie maart 2021

09 maart 2021

Toekomstbestendig verpakken in de voedingsindustrie, lees gratis het complete vakblad als bladermodus online. Een extra service in het coronatijdperk waarin veel mensen thuiswerken en het vakblad op de zaak ligt. Een ...

Zitten we op één (verpakkings)lijn?

08 maart 2021

Sinds kort heb ik een leesbril nodig. Ja, lach maar: het is zover. Ik heb er gelijk maar een stuk of wat aangeschaft, want ik heb een pesthekel aan zoeken. Nu zit er dus één in mijn handtas, ligt er één bij de computer, ...

Alternatieven voor kunststof zijn niet altijd duurzamer

08 maart 2021

Duurzaamheid is onbetwist het grootste thema als het gaat om de toekomst van verpakken. De perceptie van de consument, de marketingafdeling en het gebrek aan kennis staan een écht duurzame verpakking soms in de weg. Over...

Het innovatieve Sleegers Experience Center

08 maart 2021

Stel, je bent foodproducent en moet een nieuwe machine aanschaffen. Die wil je natuurlijk wel graag eerst even testen. Met je eigen product allicht, anders telt het niet. Dat blijkt lastig. Bovendien; nergens zijn de oms...

Natuurvlees vraagt om een verpakking met een verhaal

08 maart 2021

Hoe verpak je vlees duurzamer? Die uitdaging ging Slagerijen Kaldenberg aan voor haar concept Natuurvlees. Met als resultaat een skinpack met 75% minder plastic, die geautomatiseerd wordt ingepakt, gewogen, geregistreerd...

Toleranties

08 maart 2021

Tijdens een cursus Green Belt werd ik ondergedompeld in de statistiek van de toleranties op het productieproces en de invloed daarvan op het uiteindelijke product. Conclusie: een betere afstelling van je apparatuur zorgt...

Nieuwe verpakkingslijn voor aspergeteler Teboza

08 maart 2021

Nederlanders zijn dol op asperges. Met name de vraag naar geschilde exemplaren blijft stijgen, merkt de Limburgse aspergeteler Teboza. Dankzij een nieuwe verpakkingslijn kunnen grotere volumes van het witte goud hun weg ...

Tijdswinst door de verpakkingslijn

08 maart 2021

Het Nederlandse Simons Halal Food kent een continue omzetgroei. Hierdoor was een nieuwe verpakkingslijn noodzakelijk. Niet alleen verlaten grotere volumes halalworstjes en - vleeswaren de fabrieksvloer, ook de productiep...

Vaccineren dé oplossing?

08 maart 2021

Iedereen zit te springen om weer ongedwongen bij elkaar op bezoek te gaan en samen van alles te organiseren en deel te nemen aan evenementen. Of gewoon lekker uit eten, naar een winkel als je iets nodig hebt of lekker wi...

Een optimaal voedseletiket voor allergie-informatie

08 maart 2021

Communicatiekundigen van de faculteit Geesteswetenschappen, experts van het UMC Utrecht en TNO onderzoekers hebben een voorstel ontwikkeld voor een optimaal voedseletiket waar mensen met een allergie of intolerantie makk...

Perfect werk afleveren, dát is wat telt

08 maart 2021

Mensen in de voedselverwerkende industrie kennen hem vast: Jack Pluim. Jarenlang stond hij bekend als ‘Jack de Kitter’. Kitnaden in renovatieprojecten vervangen door strakke nieuwe: dat was – en is trouwens nog steeds - ...

Zilver voor AI-oplossing Jamboflash

08 maart 2021

Hoge kosten voor kwaliteitsborging, gebrekkige processen, slecht gebruik van grondstoffen; er zijn veel ongunstige scenario's voor levensmiddelenbedrijven. Kunstmatige intelligentie kan vele processen in de voedselverwer...