Vaccineren dé oplossing?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vaccineren dé oplossing?

  • 08 maart 2021
  • Door: Saskia Stender

Iedereen zit te springen om weer ongedwongen bij elkaar op bezoek te gaan en samen van alles te organiseren en deel te nemen aan evenementen. Of gewoon lekker uit eten, naar een winkel als je iets nodig hebt of lekker wilt rondneuzen. De overheid houdt ons die worst voor (om even bij food te blijven). ‘Het kan zodra iedereen is gevaccineerd’. 

En dat gaat lekker! Mijn schoonmoeder kreeg begin februari een brief in de bus. Ze was eindelijk aan de beurt. Dan ga je bellen met de GGD en krijg je een echt licht aan de lijn. In de naaste omgeving was alles vol t/m april, maar ze kon nog op korte termijn terecht in Groningen. Nou woont mijn schoonmoeder bij Arnhem. Hmmm. Vraag ik of Apeldoorn een optie is… oh ja dat kan ook, 22 februari zelfs. Duhhh. 

We gaan samen op pad, naar Apeldoorn. Komen aan bij een sporthal. Er staan drie auto’s op de parkeerplaats. Wij naar binnen. Alles is daar ingericht om grote groepen gestroomlijnd door de hal te loodsen, van ontvangst, tot vaccinatie, tot exit. Maar… Ik zag in totaal in die enorme hal drie mensen die een prik kregen. DRIE! Toen we naar buiten liepen was de parkeerplaats leeg. NIEMAND!

Geen wonder dat we achter lopen met vaccineren. Niet alleen in de levering van de vaccins gaat van alles fout, maar ook in de planning: van uitnodiging tot vaccinatie. We hebben zoveel eventplanners die werkeloos thuis zijn en zitten te springen om werk. Ik ben ervan overtuigd dat als je deze mensen aan het roer had gezet, de zalen continu vol waren en we veel verder waren met het aantal gevaccineerden.

Gelukkig is ondernemend Nederland veel slagvaardiger. Wij vechten voor ons eigen inkomen, willen onze eigen broek ophouden. Soms met een beetje hulp, vaak ook niet.

Maar hoe slagvaardig we ook zijn, evenementen en vakbeurzen zitten er voorlopig niet in. Als we moeten wachten tot iedereen is gevaccineerd, maken we dit jaar wel vol. Redt de economie dat ook?

Is vaccineren echt de enige oplossing?

Saskia Stender

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2021