Nieuw- en verbouw 2017
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zeewier, groente van de toekomst

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken gaf onlangs het startschot voor het innovatieprogramma ‘Seaweed for Food and Feed’. Vanuit de Voedselagenda van het kabinet is de komende vier jaar 5 miljoen euro be..

Lees meer

Uitdagende markt food ondernemers

09 mei 2017

Hogere consumentenbestedingen en een toegenomen export zorgden ervoor dat de Foodsector een omzetgroei boekte in 2016. Opvallend is dat de duurzaamheidstrend die al een poos geleden is ingezet aan het versnellen is. De c...

High-care, high-risk en clean-room-technologie

09 mei 2017

Afnemers en overheden stellen steeds strengere microbiologische eisen aan levensmiddelen. Hoewel kostbaar, is het gebruik van een high-care-ruimte voor het bewerken van bepaalde producten daarom zeker aan te bevelen.  ...

Hygiëne is belangrijk

09 mei 2017

Efficiënte reinigingsprocessen zijn essentieel voor het behoud van een zeer hoog niveau van voedselveiligheid. Oppervlakken en apparatuur moeten gemakkelijk te reinigen zijn, en het reinigingswater en afvalwater dat tijd...

Oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

09 mei 2017

DSM opende begin april in Delft een nieuw, hypermodern biotechnologie center. Met het center vergroot het bedrijf de capaciteit van biotechnologisch onderzoek en ontwikkeling van toepassingen in voeding en voedingsmiddel...

Nieuw: Desinfecteren op afstand

09 mei 2017

Simpel Desinfecteren levert een nieuw, permanent te installeren desinfectiesysteem dat een productieruimte op gezette tijden geautomatiseerd desinfecteert. Waar de desinfectieapparaten Nocospray en Nocomax ideaal zijn...

QiSOFT introduceert digital signature

09 mei 2017

In de volgende release van het QIS introduceert QiSOFT de ‘digitale handtekening’, waarmee het inzicht in productieprocessen verder wordt geformaliseerd. Met de digitale handtekening wordt vastgelegd welke gebruiker de g...

'Hygienic design is reducing the risk'

09 mei 2017

Voedingsindustrie liep een dag mee met de driedaagse ‘Hygienic Design Training’ van Commercial Food Sanitation, een divisie van Intralox. Een internationaal gezelschap professionals uit de voedingsindustrie nestelde zich...

Als de functie het gebouw heeft ingehaald...

09 mei 2017

Het lijkt wel een klimaatprobleem, in de zin dat het klimaat sneller verandert dan de natuur zich kan aanpassen: productieprocessen wijzigen sneller dan gebouwen kunnen worden aangepast. Dat plaatst ons voor stevige uitd...

App wijst de weg in etiketinformatie

09 mei 2017

Het Voedingscentrum heeft op verzoek van het Ministerie van VWS een app ontwikkeld waarmee consumenten moeiteloos etiketinformatie kunnen lezen: de EtiketWijzerapp. Vier vragen aan Gerda Feunekes van het Voedingscentrum....

Hygiënisch ontwerp

09 mei 2017

Jarenlang waren toeleveranciers aan de voedingsindustrie vooral bezig met de functionaliteit en productiviteit van hun ontwerpen. Of zij nu omgevingsvoorzieningen, machines, of machineonderdelen leverden, hun grootste zo...

Oplossingen in beheersing van temperatuur

09 mei 2017

ICS Cool Energy is specialist op het gebied van alle aspecten van klimaatbeheersing, koeltechniek en verwarmingsoplossingen en is aanspreekpartner voor praktisch alle industrieën; productie, kunststof, voeding en drank, ...

Inzicht knelpunten vergroot efficiëntie

09 mei 2017

“Hadden we dat vooraf maar geweten,” luidt vaak de opmerking als bedrijven knelpunten in hun nieuwe warehouse signaleren. Met een gedegen simulatie en analyse van de verwachte goederenstromen kunnen bedrijven een efficië...