Ingrediënten 2019
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Retail meets foodindustrie 2019

Meet & Greet met Alibaba Group en Hoogvliet. Wil je weten hoe je relevant blijft als bedrijf in een veranderende keten? Ben je ondernemer/beslisser van een foodproducerend bedrijf? Laat je 7 november 2..

Lees meer

Alternatief

10 september 2019

Soms moet het even: weg uit de ratrace van agenda’s, de dictatuur van de klok, de waan van de dag. Mijn basis-ingrediënten voor een fijne vakantie zijn simpel: een tent, een slaapzak, een matje. Weg van de luxe van bed e...

Zoeken naar de balans van de ingrediënten

10 september 2019

Minder suiker, zout en vet - meer natuurlijke producten en ingrediënten. Minder vlees en andere dierlijke eiwitten - meer plantaardige alternatieven. Minder bestrijdingsmiddelen en CO2-uitstoot - meer aandacht voor de na...

Jonge garde garandeert continuïteit bij Bessels

10 september 2019

Bessels architekten & ingenieurs bestaat in oktober 40 jaar. “Mijn ambitie is om nog jaren door te gaan”, zegt oprichter en eigenaar Herman Bessels, binnenkort 70 jaar. Maar dat doet hij niet alleen: per 1 september 2019...

Yakult: 'Wij zijn een bacteriebedrijf'

10 september 2019

Wereldwijd drinken 40 miljoen mensen het gefermenteerde zuiveldrankje Yakult. Het productieproces start met een klein buisje bacteriën van ons moederbedrijf uit Japan. “Minimaal 6,5 miljard bacteriën per flesje opkweken ...

Tijd en afstand

10 september 2019

Vakantie is voor mij de tijd nemen om ‘pas op de plaats’ te maken. Ergens op zo’n rustig moment waarop ik me niet bezig hou met verleden of toekomst, althans niet verder dan de maaltijd van vanavond, vraagt mijn zoon me:...

Productinformatie is transparanter geworden

10 september 2019

Voedingsproducten bestaan uit ingrediënten, die gezamenlijk waarde hebben. Vanzelfsprekend voedingswaarde, maar er is meer. Zoals de gevoelswaarde en CO2- waarde. Voor de waarde-creatie, marketing en transparantie is bet...

Verbetering structuur van plantaardige eiwitproducten

10 september 2019

De aandacht voor duurzaamheid, de zorg om het klimaat en de eigen gezondheid zijn aanjagers voor het vervangen van dierlijke eiwitten voor plantaardige, en de ontwikkeling van nieuwe producten. Niet zo gemakkelijk, want ...

Schapruimte voor voedsel van de toekomst bij LIDL

10 september 2019

Burgers van tomaatoverschotten, bitterballen van circulair geteelde oesterzwammen en muesli van geredde pinda’s. Deze en andere duurzame producten, afkomstig van start-ups, lagen afgelopen zomer in de schappen bij Lidl. ...

Heroïne of saffraan: wie wint?

10 september 2019

De prijs van heroïne is soms lager dan die van zuiver saffraan. Kostprijs 20 -25.000 euro/kg. De schaarste en prijs maken saffraan zeer interessant om mee te frauderen. Het is voor het criminele circuit bij uitstek gesch...

Drie generaties passie voor eerlijk vlees

10 september 2019

Mark Willems was pas 18 jaar toen hij in de maatschap van zijn vader toetrad en de kans kreeg om daarbinnen een vleesverwerkend bedrijf op te starten. De derde generatie van een familie met passie voor eerlijk vlees. ...

Toeval bestaat niet

10 september 2019

Heb je dat ook wel eens, dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen, zonder dat je überhaupt wist dat je aan het puzzelen was? Dat gebeurt bij mij regelmatig.  Zo kreeg ik in de zomermaanden een mail van de projectl...