Toeval bestaat niet
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Toeval bestaat niet

  • 10 september 2019
  • Door: Saskia Stender

Heb je dat ook wel eens, dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen, zonder dat je überhaupt wist dat je aan het puzzelen was? Dat gebeurt bij mij regelmatig. 

Zo kreeg ik in de zomermaanden een mail van de projectleider van het field lab Smart Food Processing. Op 1 oktober a.s. wordt dit officieel geopend, als nieuw onderdeel van FoodTech Brainport in Helmond. Hij vroeg of we interesse hebben om met de OSV in dit field lab een exclusieve workshop bij te wonen. Onderwerp: de (on)mogelijkheden van collaboratieve robots in de voedselverwerkende industrie. 

Daar hoefde ik niet over na te denken. Hoe meer vragen we hierover kunnen beantwoorden en hoe meer taboes we kunnen doorbreken, des te liever het me is. Daar komt bij dat ze de kennismakingssessies en ondersteuning naar implementatie kosteloos aanbieden aan MKB-ers. Zij hebben de faciliteiten en de kennis, wij de contacten in en met de markt. 

Wij zijn altijd op zoek naar praktische ondersteuning voor onze leden en lezers, dus dit ligt helemaal in ons straatje. Het volgende puzzelstukje dat op zijn plek valt, is dat het ook prima past in het thema van onze oktober-editie. Je raadt het al… Smart Industry. Daarin stellen we het nieuwe field lab uitgebreid aan jullie voor en geven we de laatste stand van zaken op het gebied van verregaande automatisering, robotisering en digitalisering. 

Nog een puzzelstukje dat naadloos past: een nieuw initiatief van ons vakblad met de ING: het CEO-diner, waarin we met een aantal CEO’s van foodproducerende bedrijven sparren en ervaringen delen rondom actuele kwesties, deze keer: Smart Industry.   

Ik ga lekker verder puzzelen!

Saskia Stender


Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2019