Duurzaam ondernemen 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Duurzaam ondernemen raakt alle kernprocessen

Heterotrofe kweek in plaats van autotrofe kweek. Een verantwoordelijkheidsgevoel van ‘gras tot glas’. Speciaal ontwikkelde waterbesparingssystemen; duurzaam ondernemen wordt volop omarmd én geïmplementeerd in de voedings..

Lees meer

Energietransitie

09 maart 2020

Weet je het nog? In groepjes werken aan een project op school; wat een stress gaf dat vaak. Er zaten altijd wel een of meer lapzwansen tussen die niks deden, afspraken niet nakwamen, comfortabel achterover leunden, wacht...

‘Nieuwe technieken helpen industrie verduurzamen’

09 maart 2020

Voedselverwerkingsbedrijven hebben een sleutelpositie als het gaat om verduurzaming van de keten, meent Elies Lemkes. Een nauwe samenwerking met toeleveranciers en afnemers is daarvoor noodzakelijk, net als de implementa...

Duurzame ambities van Van Oers United

09 maart 2020

Cees van Diest, Facility en HSE manager bij Van Oers United wil vooral slímmer werken. Ronnie Schiltmans, directeur en eigenaar van Prodoor in Apeldoorn, wil dat ook. Samen zijn ze al een eind op weg als het gaat om het ...

Bolscher: Slager van de toekomst

09 maart 2020

We moeten zuiniger omgaan met de planeet. Bijvoorbeeld door een groter deel van onze eiwitten uit plantaardige bronnen te halen en te kiezen voor duurzame energie. Daarvan zijn ook de broers Roy en Chiel Bolscher, eigena...

De valkuilen van verleiding

09 maart 2020

Marketing is verleiden en daarbij hoort een zekere overdrijving. Maar overdrijven is niet zonder risico’s: verleiding kan daardoor omslaan naar misleiding. En dát is verboden.   Storytelling is trending in de mar...

Plantaardige eiwitten op basis van gist

09 maart 2020

Plantaardige eiwitten zijn een heilige graal. De zoektocht naar alternatieve eiwitbronnen is mondiaal volop aan de gang, de vraag vanuit de voedingsindustrie neemt toe. Wetenschappers uit de hele wereld buigen zich over ...

Greendeal 2040 – CO2 neutraal

09 maart 2020

Weg met het gas, alles elektrisch. Het vermogen van ons gasnet is het 10-voudige van het elektriciteitsnet. Besparen we 60% op de gasenergie, dan nog moet de capaciteit van het elektriciteitsnet vier maal vergroot worden...

Suiker Unie aan kop bij doelstellingen voor klimaat

09 maart 2020

Royal Cosun schroeft haar klimaatdoelstellingen op en gaat verder dan de norm. De agro-industriële coöperatie stelt dat haar dochterondernemingen in 2050 CO2-neutraal moeten zijn. ‘Subsidies helpen ons onze ambitieuze do...

Duplaco: 1000 tot 1500 ton micro-algen per jaar

09 maart 2020

Micro-algen staan aan de goede kant van het gezondheidsspectrum. Immers: het eencellige plantje zonder wortels en blaadjes heeft een compleet voedingsprofiel en vermenigvuldigt zich om de acht uur. Green fastfood dus.  ...

HAS Food Experience 2020; Jong Talent

09 maart 2020

Op de 12e HAS Food Experience presenteerden 230 aanstormende foodprofessionals hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Het evenement is uitgegroeid tot een bruisend platform dat studenten met kansrijke conc...

Wat vandaag waar is…

09 maart 2020

Vorige maand hebben we flink uitgepakt met het thema verpakken. Tijdens een rondetafelgesprek met ondernemers in food zijn diverse problemen op dit vlak aan de kaak gesteld. Met soms heftige discussies en veel onbegrip o...

Duurzaamheid is vooruit denken

09 maart 2020

Niets blijft hetzelfde, ook niet jouw bedrijf. Waar sta je over 25 jaar? Maakt je bedrijf dan steeds nog dezelfde producten, lever je nog dezelfde dienst? Besta je nog? We leven in een ‘VUCA-wereld’, letters die staan vo...