Hygiënisch ontwerp
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Reiniging en desinfectie: ‘Het is en blijft maatwerk’

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Dat heeft wel de nodige data opgeleverd; maar geen standaardprotocollen. Een goede schoonmaak blijft maatwerk. En blijkt la..

Lees meer

Voedingsgroep Ter Beke renoveert fabriek

16 november 2020

Toekomstbestendig en op-en-top hygiënisch moest de vleesversnijdings- en verpakkingsfabriek van Ter Beke worden. Veel kleine werkplaatsen werden omgebouwd tot een paar grote ruimtes, waarin geen voeg te vinden is. Om dit...

Productieruimten gegarandeerd gedesinfecteerd

16 november 2020

Laboratoriumtesten hebben wederom uitgewezen dat de Nocotech desinfectiemethode met een minimale dosering effectief is tegen alle micro-organismen zoals schimmels en gisten,  Listeria en Salmonella in een ruimte. ...

Baanbrekende innovatie in wandpanelen

25 augustus 2020

Heb je al gehoord van het Waterproof Construction Board (WCB)? Vergeet mdf, multiplex of spaanplaat. Ontdek de duurzame en volledig waterbestendige polyvinylchloride Sealwise WCB. Denk aan wandpanelen in de productieomge...

Trommelmotoren Interrol krijgen EHEDG certificering

05 december 2019

De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) heeft het huidige Interroll trommelmotorplatform na uitgebreide tests gecertificeerd voor hygiënische industriële toepassingen. Deze officiële bevestiging biedt...

Een driemanschap: hoe werkt dat?

11 november 2019

Aardappelverwerker Schaap Holland vormt samen met schoonmaakbedrijf Concreet Hygiëne en reinigingsmiddelenleverancier/ kennispartner Eco2Clean een driemanschap. In deze samenwerking wordt kennis en knowhow gedeeld en is ...

Hoe vermoord ik mijn gebouw?

11 november 2019

Reinigen met 80 bar druk is als het wassen van je servies met een gritstraal. Om het compleet te maken, gebruiken we extreme logen en zuren; dat maakt lekker snel schoon. Resultaat: betonvloeren transformeren in 5 jaar t...

Er was eens... een schoonmaakplan

11 november 2019

Als dit een sprookje was, liep het goed af. Maar er is weinig sprookjesachtig aan schoonmaken in de voedingsindustrie. Vaak ontbreekt een helder Programma van Eisen. Duidelijkheid in bestekken is hard nodig.   Schoonm...

Goed en betaalbaar ontstickeren

11 november 2019

LETS bv is al bijna 40 jaar de innovatieve partner op het gebied van industriële reinigingssystemen en reinigingspompunits voor de voedingsmiddelenindustrie. De insteek van het team: zorgen voor een optimale en duurzame ...

Hoe beheers je Listeria?

11 november 2019

De aanwezigheid van Listeria is inherent aan werken met voedsel. Om de bacterie in bedwang te houden, wordt alles uit de kast getrokken: van het aanpassen van de receptuur tot droge desinfectie.  “De situatie is er ni...

Lavans zet standaard voor de voedingsindustrie

06 september 2019

Lavans heeft als eerste wasserij voor bedrijfskleding in Nederland het ISO 22000 certificaat behaald. Met deze unieke certificering voor de vernieuwde high-care wasserij sluit het bedrijf uit Helmond maximaal aan bij de ...

Hygiënische transportbanden

25 februari 2019

Ben je werkzaam in een voedselverwerkende industrie en zoek je een oplossing om voeding te transporteren? Dan heeft Van Rijn de oplossing. “Wij hebben ons gespecialiseerd in het hygiënische ontwerp; niet alleen van de ba...

CocaCola en Blücher, zelfde standaarden

09 oktober 2018

In Coca-Cola European Partners Nederland vond Blücher een partner met dezelfde corporate waarden: hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en hoge hygiënewaarden.  Blücher-assortiment Eveline Bruins: “Wij produceren RV...

Voorkomen van bacteriën op vlees!

11 september 2018

Theo Legters, Manager Operations bij T. Boer en Zn. is gepokt en gemazeld in de vleesindustrie en heeft een heldere kijk op hygiëne. Zijn motto: ‘Ga geen symptomen bestrijden, maar pak het probleem bij de bron aan.” T...

Verbeterd hygiënisch ontwerp

08 mei 2018

Banddesinfectie met UVC licht houdt lopende banden vrij van bacteriën en bespaart bedrijven geld op schoonmaken en downtime. Maar het is een uitdaging om elektronische apparatuur blijvend goed te laten werken in een slac...

High-care, high-risk en clean-room-technologie

09 mei 2017

Afnemers en overheden stellen steeds strengere microbiologische eisen aan levensmiddelen. Hoewel kostbaar, is het gebruik van een high-care-ruimte voor het bewerken van bepaalde producten daarom zeker aan te bevelen.  ...