Online editie april 2025 | Personele ontwikkelingen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Online editie april 2025 | Personele ontwikke­lingen

  • 14 april 2025


Zoals bij veel bedrijven in de voedingsindustrie, is er bij Van Loon Group altijd de afwisseling tussen rustigere periodes en pieken in de productie. Het is een steeds grotere uitdaging om personeel te vinden. Hoe doen ze dat? We bespreken het met Diana Crott van Van Loon Group en Birgit Toonen en Gerben Ballast van Flexspecialisten.

Werd vakmensen een paar jaar geleden nog een sombere toekomst voorgehouden, anno 2025 staan de zaken er heel anders voor. De werkende klasse zit op een goudmijn, meent schrijver en journalist Paul van Liempt. De kentering was voor hem aanleiding om het boek Blauwe boorden bonanza te schrijven. Hoe kijkt hij aan tegen de arbeidsmarkt van de toekomst?  

Producenten en regelgevers vinden transparantie in de voedselketen belangrijk, maar ook consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt, wie het heeft gemaakt en wat erin zit. Veel onderzoeken richtten zich op hun informatiebehoefte bij dierlijke producten. Maar hoe zit dat bij plantaardige alternatieven? Experts van Wageningen University & Research hebben het uitgezocht.

Wat kan je nog meer lezen in editie?

En nog veel meer....

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2025