Online editie april 2024 | Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Online editie april 2024 | Innovatie

  • 08 april 2024


Het innovatieklimaat in Nederland staat onder druk. Dat is de belangrijkste conclusie van de Nederlandse Innovatie Monitor 2023, en de kop van een recente brandbrief die FME – met steun van andere partijen - naar de Kamer stuurde. Veel bedrijven hebben last van macro-economische verstoringen en stellen investeringen in innovatie uit. Toch zijn er volop kansen. Drie Nederlandse veranderaars aan het woord in het thema-verhaal.

Enkco, dochteronderneming van Van Loon Group, gaat in samenwerking met Olijck Foods producten leveren die deels bestaan uit vlees en deels uit plantaardige ingrediënten, met een hoofdrol voor zeewier. Commercieel directeur Foodservice van Enkco, Arnold Burger vertelt waarom hij potentie ziet in een markt voor hybride producten in het interview.

Het professionaliseren van de werkomgeving was de wens. Een vernieuwde antibacteriële en hygiënische productielocatie is het resultaat. Door een slimme renovatie-aanpak worden dromen werkelijkheid voor vleesverwerkersbedrijf Henri van de Bilt in Beuningen. De samenwerking met Jack-it Sealwise zorgt ervoor dat ze hun ambities voor de toekomst kunnen waarmaken.

En nog veel meer:

Bron: ©vakblad Voedingsindustrie