Food Tech Event 2024: Innovatie in voedseltechnologie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Food Tech Event 2024: Innovatie in voedsel­tech­no­logie

  • 08 april 2024

Het Food Tech Event is dé vakbeurs voor managers en professionals in de voedselindustrie: ontdek de nieuwste innovaties en technologische ontwikkelingen. De slogan voor de beurs: Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie.

Het Food Tech Event verbindt de gehele keten om samen te werken aan oplossingen voor (toekomstige) uitdagingen: denk aan een duurzamere en transparante supply-chain, stijgende productiekosten, het groeiend arbeidstekort, grondstofschaarste en veranderende consumentenbehoeftes. Efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling, kwaliteitsborging, voedselveiligheid en hygiëne zijn hierbij essentieel. Oplossingen zijn onder meer te vinden in vernieuwingen als robotisering, sensortechniek, cloud computing, internet of things en sturen op data.

Compleet overzicht

“Dat kan allemaal best uitdagend zijn, zeker in het mkb. Het is dus noodzaak om hier goed op in te spelen en kennisdeling over deze onderwerpen te stimuleren”, vertelt Judith van den Nieuwenhuijzen, programmamanager Food Tech Event. “Met Food Tech Event creëren we een jaarlijkse ontmoetingsplek voor directie, management en technische professionals van voedselverwerkende bedrijven en de drankenindustrie.”

De beursvloer

Op de beursvloer ontmoet je zo'n 100 specialistische bedrijven met op food en beverage gerichte oplossingen voor jouw productie- of verwerkingsomgeving. De focus ligt daarbij  op zes actuele thema’s: 

  • Techniek, machine- en apparatenbouw 
  • Voedselveiligheid en hygiëne  
  • Future Food Factory
  • Kwaliteitsmanagement en -beheersing
  • Energiemanagement en-besparing 
  • Leven Lang Ontwikkelen

Bekijk de innovaties van een aantal standhouders

FFEen greep uit de highlights

Het programma omvat interactieve workshops, inspirerende lezingen en keynotes door vooraanstaande experts, waaronder Bolletje & Qing en GEA Food Solutions. Op de Demo Area kunnen bedrijven live hun technieken aan het publiek demonstreren en op de Young Talent Area maak je kennis met start-ups en studententeams. Ook komt er een interactieve demonstratie met artificial intelligence door Staubli en Qing. Bezoek de paneldiscussies door GMV & EVMI en Next Tech Food Factories, en spijker je kennis bij tijdens de seminars georganiseerd door Vakblad Voedingsindustrie, EHEDG en Water Alliance. Natuurlijk is er ook een gezellige netwerkborrel. 

Lezingen

Kom luisteren naar inspirerende lezingen en keynotes door vooraanstaande experts. Het volledige programmaoverzicht vind je op de site. Hieronder zoomen we in op het programma op 16 mei dat georganiseerd wordt door Vakblad Voedingsindustrie.

Ceel Elemans, Sector Banker Food ING

Vergroening van het energiegebruik vergt meer actie

Voedingsbedrijven worden geacht bij te dragen aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen. Met alleen groene stroom van eigen zonnepanelen en uit windparken wordt de branche niet klimaatneutraal. De opgaves: elektrificatie van productieprocessen en sturen op energie-efficiency. Wat zijn de drijfveren van bedrijven om te vergroenen? Welke obstakels liggen er op de weg? Scope 1 en 2 vormen al een uitdaging, maar hoe zit het met scope 3? Toenemende wetgeving dwingt bedrijven tot CO2-reductie, maar is dat de beste motivator? 

Als sectorspecialist volgt Ceel Elemans de ontwikkelingen in o.a. de voedingsindustrie en -groothandels en foodservice voor ING in Nederland. Doelen: delen en objectief duiden van sectorkennis met ondernemers en brancheorganisaties en sectortrends en innovaties vertalen in werkbare toepassingen.  

John Wallbrink, CEO - Crossmedia Academy

50% tijdwinst: integreer AI direct in jouw bedrijf

Til jouw sales naar een hoger niveau met AI: de katalysator in klantconnectie en marktinzicht. In deze lezing vertellen we jou hoe AI je salesstrategie verbetert, resultaten verdubbelt en je marketingcommunicatie versterkt. Verwacht geen alledaags verhaal; bereid je voor op een gamechanger in de voedselindustrie. Zorg dat je erbij bent en laat deze innovatie niet aan je voorbijgaan.

John Wallbrink brengt je meer dan 12 jaar ervaring in AI als strategische AI prompt consultant. Hij helpt je bij het verfijnen van je vragen om de beste resultaten te behalen met AI, ChatGPT en Google Gemini. 

Jorn Ballas, Sales Manager - CSB-System Benelux B.V.

De Smart Food Factory van morgen

‘Lights-out fabrieken’ lijken de heilige graal van toekomstige productie: realiteit of slechts een visie voor de toekomst? Ontdek de blauwdruk van de slimme voedselfabriek van morgen en leer over concrete strategieën waarmee je vandaag al je operatie kan verbeteren. Hoe optimaliseer je het gebruik van hulpbronnen en pak je de uitdagingen op het gebied van arbeid en toeleveringsketens aan? John geeft een inzichtelijke verkenning van state-of-the-art automatisering, slimme ERP-oplossingen, efficiënt beheer van de toeleveringsketen, robotica en AI-gedreven visiontechnologie.

Jorn Ballas is 9 jaar werkzaam bij CSB als verkoopconsultant. Zijn betrokkenheid bij talrijke projecten toont niet alleen zijn analytische expertise, maar ook zijn vermogen om effectieve CSB-System oplossingen op maat te maken voor implementatie. 

food-tech-event.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024