Innovatie 2016
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Moderne technieken ontmoeten tradities

Bob en Tom Ebels produceren ambachtelijk worsten en hammen: naast rund- en varkens-, schapen-, buffel- en geitenvleesproducten, omvat het pakket ook vers en gerookt elandvlees afkomstig van dieren die leven in de uitgest..

Lees meer

Biobased: Innovaties in verpakkingen

09 februari 2016

Een economie die hernieuwbare bronnen, afvalstromen en restmaterialen uit de landbouw en de voedingsmiddelenindustrie inzet voor de productie van materialen en energie: de Biobased Economy is de toekomst en biedt kansen ...

Geslaagde Winterbarbecue 2016

09 februari 2016

Onze sponsor Jan Zandbergen WWQM nam ons op 27 januari mee naar Australië… Met ruim 170 deelnemers hebben we enorm genoten van het heerlijke malse vlees van Jan Zandbergen. Happy Australia Day! De OSV-YFM WinterBBQ...

Flitsend van start!

09 februari 2016

Het OSV-YFM jaar is eind januari flitsend van start gegaan. De Winterbarbecue kreeg een Australisch tintje. Jan Zandbergen leverde haar Australisch grain fed rundvlees (1788). Van dit uiterst smaakvolle vlees hebben we e...

Wat krijgen we voor onze kiezen?

09 februari 2016

Wat komt er het pad van de voedingsindustrie de komende jaren? Welke maatschappelijke ontwikkelingen gaan de foodsector sterk beïnvloeden? Wat zijn  aanjagers voor innovatie? Wij zetten drie belangrijke thema’s voor je o...

Big Data rules the world

09 februari 2016

Om straks niet achter te lopen, móet je als ondernemer voortdurend vooruitkijken. Daarom stelden we ons in dit eerste nummer van 2016 de vraag: ‘Wat krijgen we op ons bordje?’ Wat zijn de trends voor 2016? Welke ontwikke...

Plaats big data in de juiste context

09 februari 2016

Big Data, wat kun je ermee? Het onderwerp is hot, maar vooral gericht op de toepassingen voor het management. Veel minder vaak besproken is de beschikbaarheid van ‘Process Improvement Software’: analytische hulpmiddelen,...

Nitriet in vleesproducten: Kan het wat minder zijn?

09 februari 2016

Nitriet is een additief dat onder meer gebruikt wordt om vleeswaren voedselveilig te kunnen bewaren. Uit onderzoek met biologische vleesproducten blijkt dat de toevoeging van nitriet veel lager kan dan het wettelijk toeg...

Westfort: Duurzaam en hypermodern

09 februari 2016

Westfort is ontstaan uit twee familiebedrijven met een lange traditie in varkensvlees: Egbert Kruiswijk Vleesproducten B.V. en Lunenburg Vlees B.V. Zij besloten in 2013 hun krachten te bundelen. Onlangs werd in IJsselste...

Think big, act small

09 februari 2016

edere ondernemer weet dat innoveren pure noodzaak is om de concurrentie voor te blijven. En ook om bestaansrecht te behouden in de competitieve markt waar we ons in bevinden. Hoe je dat aanpakt is voor velen geen gesnede...

Nieuwe hygiënische oplossing handen wassen en drogen

09 februari 2016

Een samenwerking tussen Dyson en producent op het gebied van industriële hygiëne Elpress resulteerde in de ontwikkeling van een hygiënische, volledig geïntegreerde handwas- en droogoplossing. Deze is al geïnstaleerd in e...

ISS lanceert HSE-app

09 februari 2016

Voor serviceorganisaties zijn medewerkers het meest waardevolle kapitaal. Daarom horen de gezondheid en veiligheid van facilitair personeel topprioriteit te zijn, vindt Mark Steinbusch van ISS. Goede prestaties worden ge...

Gepersonaliseerde voeding en gezondheid

09 februari 2016

Je stapt met je collega's van Google het bedrijfsrestaurant in om te gaan lunchen en via je smartphone word je automatisch naar de counter geleid met de producten die voor jou persoonlijk die dag het gezondst zijn. Michi...