Nieuwe hygiënische oplossing handen wassen en drogen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe hygiënische oplossing handen wassen en drogen

  • 09 februari 2016

Een samenwerking tussen Dyson en producent op het gebied van industriële hygiëne Elpress resulteerde in de ontwikkeling van een hygiënische, volledig geïntegreerde handwas- en droogoplossing. Deze is al geïnstaleerd in enkele van de meest hygiënebewuste werkomgevingen.

De nieuwe EWG-TAP, een compleet geïntegreerde oplossing.

Als leverancier van gespecialiseerd materiaal voor hygiënische ruimtes in de voedingsindustrie stelt Elpress hoge kwaliteitseisen aan hygiëne op de werkvloer. Zij werken al vele jaren samen met Dyson.
Met de ontwikkeling van snelle en hygiënische handdroogtechnologie in een kraan heeft Elpress de Dyson Airblade Tap handdroger in hun roestvrijstalen handwasstations geïntegreerd.
Handen worden boven een roestvrijstalen wasbak gewassen en gedroogd. Het is niet nodig om zich naar aparte handdroogvoorzieningen te verplaatsen, dus druppelt er ook geen water meer op de vloer - dit verlaagt het risico op uitglijden en verbetert de veiligheid.

Minder knelpunten. Verhoogde productiviteit.

Wanneer wassen en drogen plaatsvindt in aparte gedeeltes van de hygiëne ruimte, onstaan er vaak opstoppingen en knelpunten. Met een geïntegreerde oplossing stroomt het handwas- en droogproces beter en efficiënter door - zo wint men tijd en verhoogt de productiviteit.

Ontworpen voor hygiëne.

De Dyson Airblade Tap handdroger wordt door sensoren geactiveerd, dus handen raken geen besmette oppervlaktes aan. Het gebruikt ook een HEPA-filter die 99,9% van de deeltjes ter grootte van bacteriën opvangt uit de lucht die gebruikt wordt om handen te drogen. Handen worden dus gedroogd met schonere lucht, geen vieze lucht.

HACCP goedgekeurd. Veilig voor de voedingsindustrie.

De Dyson Airblade Tap handdroger is door HACCP International goedgekeurd voor gebruik in omgevingen waar voedsel wordt bereid. Daarom is er ook gekozen voor een samenwerking met Elpress, zij zijn momenteel de enige door HACCP International gecertificeerde producent van hygiëne sluizen.

Vertrouwd door bedrijven die om hygiëne geven.  

Een groeiend aantal belangrijke producenten in de voedingsindustrie vertrouwen Dyson om een belangrijke rol te spelen in het handhygiëne proces. Kellogg's en de Nederlandse koekjesfabrikant Merba mogen zich hiertoe rekenen. Na het installeren van 10 Dyson Airblade Tap handdrogers in twee wassstations, was de posititieve feedback van het personeel aanleiding om de Airblade™ technologie verder uit te breiden in het bedrijf.

Alleen de Dyson Airblade Tap handdroger heeft al deze voordelen:

  • Geen water op de vloer
  • Kost minder in gebruik - tot 97% minder dan papieren handdoeken1
  • Meest hygiënisch
  • Beter voor het milieu - geen papierafval en tot 71% minder CO2 dan papieren handdoeken2
  • De snelste handdroger boven de wasbak
  • Bespaart ruimte
  • 5 jaar garantie

"Wij zochten naar een manier om water op de vloer te voorkomen door de papieren handdoeken te vervangen - dus een geïntegreerde was- en droogoplossing bij de wasbak was ideaal.”
Wim Boerman, Directeur, Merba.

Voor meer informatie:
Telefoon: 0485-516969
E-mail: [email protected]  
www.elpress.nl
 

Elpress

 

 

Voor berekeningen ga naar www.dyson.nl/calcs
In samenwerking met Carbon Trust heeft Dyson een methode ontwikkeld om de impact van electronische apparatuur en papieren handdoeken op het milieu te meten. De CO2 berekeningen zijn geproduceerd met de GaBi software van PE International en zijn gebaseerd op een productgebruik van meer dan 5 jaar en gebruiken de VS als representatief land van gebruik. De droogtijden van de producten zijn geëvalueerd met DTM 769.
 
Het Carbon label is het keurmerk van de Carbon Trust. Het NSF logo is het geregistreerde keurmerk van NSF International. Het HACCP International non-food keurmerk is het geregistreerde keurmerk van HACCP International. HACCP International heeft Dyson producten gecertificeerd op basis van door hen aanbevolen installatie- en gebruiksaanwijzingen.Onder licentie van Dyson.

Bron: © Dyson en Elpress