Foodprocessing 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De toekomst van foodprocessing

De voedselverwerkende industrie wordt steeds ‘slimmer’: dankzij automatiseringsprocessen en nieuwe technieken. Wat betekent dit voor de werkvloer? Waar loopt de industrie tegenaan, welke oplossingen worden er geboden en ..

Lees meer

Voor elkaar

06 april 2020

“En; wat vinden jullie van deze cruesli?”, vraag ik aan de kinderen. Nu (bepaalde) schappen in de supermarkt leeg zijn, wijken we uit naar andere merken dan die van onze voorkeur. Flexibel als we zijn, zoeken we continu ...

‘Omdenken – anders bereik je de jongere generaties niet’

06 april 2020

Je zou Marko van de Plasse uitvinder kunnen noemen. Hij onderzoekt, probeert, valt en staat weer op, om verder te experimenteren en oplossingen te vinden. Zo ontstaan nieuwe verwerkings- en verpakkingsmethodes, gericht o...

Lazy Foods voorziet Europa van koelverse guacamole

06 april 2020

Avocado’s vragen vanwege hun snelle verkleuring om een vlotte verwerking. Als dat proces deels handmatig plaatsvindt, mag het machinale stuk niet falen. Een niet-haperende sealmachine is dan onontbeerlijk.  “Geen fees...

De grondslag der dingen

06 april 2020

Ik kom net uit een audit. Door velen gezien als een tijdrovende verplichting; een ‘noodzakelijk kwaad’, nodig om je certificeringen te halen en/of te behouden. Ik zie het liever als een nuttig instrument: een toets waarm...

Hogeslag investeert in duurzaam personeelsbeleid

06 april 2020

“Onze mensen zijn het kapitaalgoed van de onderneming. Wanneer wij stoppen met investeren in onze mensen, zijn alle andere uitgaven een verspilling”, zegt Rudi Holleboom, directeur bedrijfsvoering bij Hogeslag Olst BV.  ...

Corona – de nieuwe werkelijkheid

06 april 2020

Columbus bracht recent, rond 1500, de griep en de mazelen naar Amerika. Gevolg: de Indianenbevolking halveerde. De eerste pandemie. Ik schrijf ‘recent’, want 400 jaar (30 - 40 generaties) is op de totale evolutionaire ge...

Slim en efficiënt verwerkingssysteem voor kipfilets

06 april 2020

Kipfilet verwerken; daar draait het om bij Van Leeuwen Kipspecialiteiten. Zo snel en zo flexibel mogelijk, maar wel met behoud van de hoogste kwaliteit. Met dit voor ogen ontwierp Jansen Techniek in samenwerking met Mare...

Betalen per verpakking, of zelfs gratis verpakken?

06 april 2020

Als Nederlandse producent van dieptrekverpakkingsmachines zijn wij zeer betrokken bij de crisis die ons allen overkomt. De nieuwe omstandigheden vragen om nieuwe samenwerkingsvormen. Zekerheden van gisteren zijn opeens o...

Ultrazuinige nieuwe microzeeftechnologie

06 april 2020

Wil je voedingsmiddelen zuiveren, of razendsnel verontreinigingen detecteren in water? Dan is microfiltratie ontzettend nuttig. Het Nederlandse bedrijf Aquamarijn ontwikkelde een nieuw type microzeef, 90 procent zuiniger...

75 jaar vrijheid

06 april 2020

Daar zit je dan, ineens thuiswerken met het grootste deel van Nederland. Dat is even aanpassen. De focus ligt anders… je mist de vrijheid om te gaan en te staan waar je wil. Indien mogelijk moet je thuiswerken. Dat is...

Zoektocht naar vervangers dierlijk eiwit

06 april 2020

Steeds meer consumenten stappen, mede uit duurzaamheidsoverwegingen, over naar een dieet met minder vlees. De markt voor vleesvervangers groeit in volume, kwaliteit en variatie. Het overgrote deel van deze vleesalternati...