Duurzaam ondernemen 2017
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eerste paal Ameco in Apeldoorn

Op zaterdag 18 februari is de feestelijke eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Ameco op de Ecofactorij in Apeldoorn. Rob Stekelenburg, adviseur van de Ameco, stond stil bij de afgelopen paar maanden waarbij het ..

Lees meer

Empack: de 15e keer

07 februari 2017

De verpakkingsvakbeurs Empack gaat op 5 en 6 april 2017 haar 15e editie beleven in de Brabanthallen. Het doel van het event is om de Nederlandse verpakkers vooruit te brengen. Gelukkig gaan daarvoor de ontwikkelingen in ...

Aqua Nederland vakbeurs

07 februari 2017

De aankomende editie van Aqua Nederland Vakbeurs vindt plaats op 21, 22 en 23 maart 2017 plaats in Evenementenhal Gorinchem. Door een samenwerking met ENVAQUA is de beurs interessant voor een brede doelgroep. Evenemen...

Briljante businessmodellen in food

07 februari 2017

Eén van de grootste maatschappelijke uitdagingen in de toekomst is voeding. Die uitdaging heeft meerdere kanten. Aan de ene kant gaat het erom gezonde en duurzame voeding te produceren. De andere kant van de uitdaging ga...

COV lanceert toekomstvisie vleessector

07 februari 2017

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) presenteerde eind december 2016 haar toekomstvisie. De organisatie wil dat de Nederlandse maatschappij weer trots is op een sector die wereldwijd vooroploopt op het gebie...

Een duurzame relatie

07 februari 2017

Duurzaam ondernemen. In Nederland staat het meestal synoniem voor ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’; inmiddels dé standaard voor ondernemen anno 2017.  MVO Nederland definieert het zo: ‘Een onderneming ondernee...

10 miljoen tomaten met aardwarmte

07 februari 2017

Bij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker ondernemen ze zo duurzaam mogelijk. Bijvoorbeeld door aardwarmte te gebruiken om de kas te verwarmen. Directeur Ted Duijvestijn legt uit hoe deze innovatie tot stand kwam. “Energie...

Voedselfraude: Denk als crimineel!

07 februari 2017

In de strijd tegen voedselfraude is er sinds kort de verplichting tot het uitvoeren van een Food Fraud Vulnerability Assessment. Daarmee kunnen bedrijven hun kwetsbaarheid voor voedselfraude inschatten. Deze verplichting...

Duurzaamheid in agri-food

07 februari 2017

Kritischer dan ooit wordt er door de maatschappij naar voedselproducerende bedrijven gekeken. De meeste verkiezingsprogramma’s onderstrepen de noodzaak van een voedselbeleid en vinden dat dit beleid nauw moet samenhangen...

Herformulering: effect voor iedereen

07 februari 2017

Jantine Schuit, hoofd van het centrum Voeding, Preventie en Zorg van het RIVM en bijzonder hoogleraar Gezondheidsbevordering en Beleid aan de Vrije Universiteit, heeft als voorzitter van de Wetenschappelijke Advies Commi...

Winterbarbecue 2017

07 februari 2017

Samen met 150 leden hebben we het nieuwe jaar geopend met de beroemde Winterbarbecue. Elke keer weer een prettige bijeenkomst waar gelijkgestemden gezellig met elkaar een vorkje prikken, en heel wat informatie wordt gede...

Personeelsbestand

07 februari 2017

Sneeuw, een witte wereld. Ik kijk uit het raam en zie een ongerept laken van sneeuw op het platte dak. Prachtig, nog helemaal aan te passen naar mijn eigen wensen.  Ik kan een sneeuw-engel of een sneeuwpop maken, mijn...

Rapporten-berg

07 februari 2017

Het kabinet wil een veiliger, gezonder en duurzamer voedselsysteem. Deze doelstelling is vastgelegd in de Voedselagenda, die november 2016 aan de Kamer is gestuurd. ‘Als Nederland voorop wil lopen in de internationale am...