Eerste paal Ameco in Apeldoorn
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eerste paal Ameco in Apeldoorn

  • 07 februari 2017

Op zaterdag 18 februari is de feestelijke eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Ameco op de Ecofactorij in Apeldoorn.

Rob Stekelenburg, adviseur van de Ameco, stond stil bij de afgelopen paar maanden waarbij het gehele bouwteam onder een enorme tijdsdruk nu al aanwezig kon zijn bij dit heuglijke feit. Het voorbereidingstraject voor de nieuwbouw is onder leiding van Aan de Stegge Twello in een recordtijd verlopen. Na het eerste contact eind augustus 2016 is reeds eind september de samenwerkingsovereenkomst tussen partijen getekend en is eind december jl. de omgevingsvergunning ingediend en verleend.

Razendsnel proces

De eerste paal werd geslagen door de drie generaties van de eigenaars Van Westreenen en de heer Ebrecht. Met de slogan: “Voor grote ontdekkingen moet je je op nieuwe terreinen durven begeven” werd de nieuwbouw ingeluid. De genodigden konden onder het genot van een glas champagne en diverse lekkernijen nog nagenieten en vooruitkijken op dit fraaie project.

10.500 m2 vleesverwerkend bedrijf

In totaal wordt 10.500 m2 nieuwbouw gerealiseerd, onderverdeeld in circa 4.000 m2 uitbenerij, verpakken, emballage en expeditie, 2.700 m2 verwerkingsruimten en koelcellen, 1.700 m2 stal en wasplaats, 1.400 m2 kantoor en facilitaire ruimten en 500 m2 techniekruimten. De oplevering van dit fraaie productiebedrijf staat gepland voor oktober 2017.

Bouwteam Ameco

Advies en bouwbegeleiding
Promad B.V. te Oudewater
Architect
Bessels Architekten en Ingenieurs B.V. te Twello
Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. te Deventer
Installaties
Veld Koeltechniek B.V. te Groenlo
E&W-installaties
B&V techniek te Papekop
Hangbaaninrichtingen
SFK Leblanc te Borculo
Buitengevels, binnenwanden
K.I.M. Nederland B.V. te Apeldoorn
Vloerafwerkingen
Ruys Vloeren B.V. te Apeldoorn
Grond- straatwerken
Pauw Dodewaard  B.V. te Dodewaard
Hoofdaannemer
Aan de Stegge Twello B.V. te Twello

Bron: © Aan de Stegge