Online editie oktober 2022: Smart Food Manufacturing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Online editie oktober 2022: Smart Food Manufacturing

  • 17 oktober 2022


Hoe maak je jouw Food Factory ‘smart’? We vroegen het aan machinebouwers en de softwareleveranciers: wat zijn jullie vernieuwing(en) en innovatie(s) en wat kan de voedselververwerkende industrie ermee? 

‘Het is innoveren of verzuipen’

Digitalisering en robotisering zijn bitter noodzakelijk om als foodfabrikant het hoofd boven water te houden. Technische innovatie kan echter niet zonder de kracht van de mensen in je bedrijf. Hoe houd je ze aangesloten bij deze transitie? We praten erover met Arry Verhage en Barbara van der Woerd van Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL).

Dagelijks worden vanuit de productielocatie van Bakkerij Voncken in Kerkrade zo’n 150 afleverpunten plus de eigen 23 winkels voorzien van onder meer vers brood, vlaaien en chocoladeproducten. Een enorme logistieke operatie, die straks met een nieuw pand – gebouwd door LTI - eenvoudiger wordt.

Big data: voedselveiligheid naar higher levelNieuwe en krachtige algoritmen en bio-informaticahulpmiddelen maken de ontwikkeling van modellen mogelijk waarmee uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten véél beter zijn te voorspellen. Toch verloopt de invoering en toepassing van whole genome sequencing relatief traag en gefragmenteerd. Hoe komt dat?

En verder in dit nummer

Berry Packing Services
Column Pieter Vos
Foodvalley zet flinke stappen
Zero Hunger Lab
De integrale blik van RBK
Cybercrime en -security

Bron: ©vakblad Voedingsindustrie