De voedingssector ligt onder een vergrootglas als het gaat om duurzaamheid. Niet zo vreemd, want het hele systeem van voedselproductie, verpakken, distribueren en consumptie heeft een enorme impact op de natuur. Toch kunnen we niet zonder deze industrie om alle monden wereldwijd te kunnen voeden. Het moet anders. Maar hoe? We vroegen het aan twee experts in het themaverhaal.
Duurzame foodproductie: uitdagingen en frustraties
We interviewde Cees-Jan Adema, directeur van de FNLI, over zijn kijk op het verduurzamen van de voedingsindustrie.
En lees hoe PeelPioneers 50.000 kilo sinaasappelschillen omtovert tot grondstoffen voor in hamburgers, brood, koekjes, vleesvervangers en wraps.
En nog veel meer:
Column Pieter Vos: Meer grip op het onbewuste
SRP maakt een omslag naar duurzame rijst
Duurzaamheidsclaims: ‘Misleid niet, anders heb je de poppen aan het dansen’
Wat moet je doen bij netcongestie?
Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023