Editie november 2022: Hygiëne, reiniging en desinfectie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Editie november 2022: Hygiëne, reiniging en desinfectie

  • 21 november 2022


Schoonmaken is een essentieel onderdeel van de algemene beheersmaatregelen binnen het HACCP-plan. Toch gaat het af en toe mis. Een belangrijke - en vaak ondergeschoven - oorzaak is: verkeerd ontwerp, gecombineerd met een gebrek aan een serieuze validatie. Recente uitbraken en veranderingen in opsporingstechnieken vormen de aanleiding voor meer aandacht voor het ontwerp en de schoonmaak van machines. We praten erover met NVWA-inspecteurs Coen van der Weijden en Coen Graven. 

Machine­ont­werp, een bron van besmetting?

De vraag naar duurzamer geproduceerde voedingsmiddelen stijgt, consumenten kiezen vaker voor plantaardige alternatieven en de voedingsindustrie stapt hier gretig op in. De productie ervan brengt echter andere vormen van vervuiling met zich mee.

En lees ook hoe koud plasma een mild alternatief kan zijn bij de bestrijding van micro-organismen, microbiële sporen en virussen. Wat houdt deze technologie in en wat kan de voedingsindustrie ermee?

Sterk staaltje van Simpeldesinfecteren: 'Je weet dat het werkt'
Zuneha bezuinigt met een warmteterugwininstallatie van LETS
Bij PoulServices zit reinigen in het bloed
Van Meeuwen Lubrication legt uit hoe je voedselveilig machines en onderdelen kan smeren

En nog veel meer

Bron: ©vakblad Voedingsindustrie