Hillco heeft vertrouwen in Lets: schoon is schoon
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Hillco heeft vertrouwen in Lets: schoon is schoon

  • 22 juni 2023
  • Door: Esther van der Lelie

Als je een nieuw pand betrekt, zoals Hillco Poeliersbedrijf, wil je kunnen vertrouwen op een efficiënt schoonmaaksysteem van hoge kwaliteit. Goede hygiëne is essentieel voor het produceren en leveren van een hoogwaardige kwaliteit kipproducten. 

In november 2022 betrok Hillco haar nieuwe pand in Ederveen. Een compleet nieuwe locatie waarover elk detail van inrichting en onderhoud op voorhand goed is nagedacht. “Natuurlijk moest er ook een goed reinigingssysteem komen dat aan de huidige eisen voldoet; een essentieel onderdeel voor ons,” vertelt Gerben van den Brink. Samen met zijn broers Ap en Marco heeft hij de leiding over het familiebedrijf met zo’n 20 medewerkers. Dagelijks produceren ze kippensnacks en leveren deze aan restaurants, cafetaria’s, cateraars en productiebedrijven. Gerben vervolgt: “De partij met wie wij zaken deden, kon het systeem dat wij wilden niet meer leveren. Hij gaf ons de namen van twee andere leveranciers. Eén daarvan was LETS bv uit Dronten. Ik heb gebeld en sprak met Guustaaf Hoekstra. Zijn verhaal klonk goed, ik had er vertrouwen in. Ik ben niet verder gaan kijken.” 

Gerben van den Brink (l) en Arne Brouwer

Gevarieerd aanbod

In de vergaderruimte getuigt een tekening van de eerste locatie van Hillco: de winkel met magazijn waar Pa van den Brink in 1982 begon. “Pa verliet in 2013 het bedrijf, maar komt nog bijna dagelijks even buurten”, lacht Gerben. Sinds de oprichting levert het bedrijf een gevarieerd aanbod kipproducten. “Onze snacks zijn exclusief, omdat ze gemaakt zijn van 100% vlees. Wij willen dat de consument het écht lekker vindt. Ons label Family Chicken leveren we aan de horeca en cafetaria’s in heel Nederland en aan een beperkt aantal afnemers in Duitsland en België. Onze klanten vertrouwen op de goede kwaliteit van onze producten. Om de verkopen te stimuleren, helpen wij ze met het promoten van onze producten.”

Betrouwbare productie

Om het vertrouwen van de klant te kunnen nakomen, is binnen het bedrijf het productieproces tot in de puntjes geregeld. De drie broers hebben de taken goed verdeeld. Ap werkt sinds 1991 bij het bedrijf en beheert het klantenbestand. Gerben volgde als tweede zoon in 1994 en verzorgt logistiek, expeditie en diepvries. Jongste broer Marco kwam er in 2015 bij en focust zich op de productie. Als het druk is, steken ze direct de handen uit de mouwen om hun medewerkers te helpen. “Als zoons van een ondernemer zijn we gewend om ‘bij te springen’ waar en wanneer dat nodig is.” De voordelen volgens Gerben van het runnen van het bedrijf met zijn broers: “Je kunt altijd alles delen; je gedachten en je zorgen. En we gaan er met z’n drieën echt keihard voor. We staan vierkant achter ons pure vleesproduct.” 

v.l.n.r. Gerben, Ap en Marco van den Brink

Hygiënisch schoon resultaat

Ook de reiniging bij Hillco is met LETS goed geregeld. Omdat het een nieuw pand betrof, verliep levering en installatie ‘als vanzelf’. Adviseur Arne Brouwer vertelt gedreven: “Het geeft een kick om de juiste reinigingsoplossing voor een productiebedrijf in de voedingsindustrie te bedenken. Je wilt voor hen de meest efficiënte manier van reinigen realiseren die voldoet aan de huidige hygiëne-eisen. Dit hebben we gedaan met het leveren van een reinigingspomp, haspels, mobiele schuimkar, een heetwaterbereider en een warmteterugwininstallatie. De warmteterugwinning wordt gewonnen uit koeling; dit in samenwerking met DI Koeltechniek.” Er is door Arne een goede uitleg gegeven, want, zoals Gerben zegt: “We moeten er goed mee overweg kunnen.”

Samenwerken en vertrouwen

Gerben blikt tevreden terug op de samenwerking. “We wilden een makkelijke installatie en die is geleverd. De jongens die de installatie regelden waren top. Ze keken niet op een extra half uur en gingen pas weg nadat de klus klaar was. Het systeem werkt prima en onze locatie blijft goed schoon. De klik met de mensen van LETS was er vanaf het begin. Dit geldt ook voor het vertrouwen, want daar draait het om!”

www.hillcopoeliersbedrijf.nl
www.letsbv.nl

Foto's: © Herbert Wiggerman

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023