Huuskes viert 20 jaar succesvolle samenwerking met Ruys Vloeren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Huuskes werkt al 20 jaar succesvol samen met Ruys Vloeren

  • 19 juni 2023
  • Door: Naomi Heidinga

Huuskes is koploper op het gebied van eten en drinken in de zorg- en cateringsector. Hun credo: ‘goed luisteren naar de klant en daarop inspelen’. Dat doen ze met succes: “We groeien continu,” aldus Frank Hagmolen, chef technische dienst. 

Huuskes werd in 1956 opgericht door Henk Huuskes senior. Met zijn bestelbusje reed hij naar grenswinkels en zorgcentra in de regio om vleeswaren en diverse diepvriesproducten aan de man te brengen. Het bedrijf breidde zich al snel uit. Er kwamen meer afdelingen bij. Een groenteboer, slager en poelier kwamen in dienst. Het bedrijf leverde meer producten aan ziekenhuizen en zorgcentra. Het koken gebeurde eerst bij de ziekenhuizen zelf, tot die aangaven ontzorgd te willen worden. In 1993 werden door de koks van Huuskes volledige maaltijden bereid en bezorgd. Klanten zagen toen, en nog steeds, graag één totaalleverancier. 

Productieruimte

Het hoofdkantoor - met alle productieafdelingen en een logistiek centrum - staat in Enschede. In Oldenzaal en Winschoten worden aparte maaltijden bereid, zoals glutenvrij en pasta’s. In Winschoten, Nijkerk en Beuningen bevinden zich distributiecentra. “Het pand in Enschede staat op een relatief klein industrieterrein, aan de rand van een woonwijk. In het verleden heeft men getwijfeld over deze plek. Voor de toekomst van het bedrijf moest men uitbreiden; kon dat hier wel? Toch zijn we gebleven. We hebben nu vele tienduizenden meters aan productievloeren,” vertelt Frank.

Frank Hagmolen (l) en Hendrik Ruys

Rondleiding

Bij de ingang voor de productiehal staat een maquette die een idee geeft van de bedrijfsomvang. Tijdens de rondleiding raken we echter al snel de draad kwijt. Er volgt een veelvoud aan ruimtes en afdelingen: voor het inpakken van orders, de groenten, het snijden van het vlees, de poelier, het koken van de maaltijden. Een half uur verder blijkt dit nog maar de helft van het bedrijf. Frank: “We zijn continu in beweging. Nu zijn we bezig met een tweede koeltoren, waarvoor we een aantal wanden hebben verwijderd.” Wie heel goed kijkt ziet dat terug op de vloer, die ter hoogte van de voormalige wanden ontbreekt. “Deze wordt binnenkort gerepareerd door de Ruys Groep. We werken al meer dan 20 jaar met ze samen. Lopend door het pand kun je niet zien welke vloeren 20 jaar oud, en welke 2 jaar oud zijn. Ze blijven mooi en functioneel.’’

Industriële vloeren

Directeur Hendrik Ruys van de Ruys Groep (o.a. Ruys Vloeren, SR Vloeren, De Bedrijfsvloer & RS Maatwerk) weet de weg bij Huuskes goed te vinden. In het bedrijf liggen verschillende industriële vloeren van de Ruys Groep; specialist op het gebied van granieten vloeren voor de voedselindustrie. Hendrik geeft aan voor tachtig procent van de Nederlandse vleesbedrijven de vloer te hebben geleverd. “Vloeren waar vlees wordt verwerkt moeten een goede antislip hebben omdat ze vaak nat zijn. Daarvoor is de Margia Graniet vloer heel geschikt. Die ligt ook hier, bij Huuskes. De Margia Stone is toegepast daar waar veel transport is: bij koelcellen, expeditie en order picking. Deze vloer is goed bestand tegen intensief verkeer, schuivende belasting en dagelijkse reiniging.” Bij renovatie past Ruys vooral de Ucrete vloer toe. “Deze is bestand tegen hoge en lage temperaturen en sterke zuren, maar bovenal zeer snel in gebruik te nemen. Dat maakt hem ideaal voor deze branche. De productie moet immers doorgaan.” 

Bij Huuskes zien we daarnaast ook de MARGIA CRETE renovatievloer, die eigenschappen van de Margia Graniet en Ucrete combineert. In de toiletten en kleedruimtes liggen kunststof troffel- en gietvloeren. “Deze bieden we nu zo’n tien jaar aan via ons dochterbedrijf De Bedrijfsvloer”, zegt Hendrik. “De juiste vloer op de juiste plek is onze slogan.”

©Eric Brinkhorst

Beste oplossing

Frank is tevreden over de vloeren van Ruys. “Ze gaan lang mee. Is er een reparatie nodig, dan vindt men het geen probleem om in het weekend terug te komen, zodat we op maandag gewoon weer kunnen draaien. Ze denken graag en goed met ons mee.” Hendrik: “We kijken naar wat er in de ruimte wordt verwerkt, welke processen er plaatsvinden en wat de belasting is. Zo komen we tot de beste vloeroplossing.” Behalve het vloertype zijn ook het afschot en de stootbanden belangrijk. “We maken vloeren waarbij je het afschot niet voelt, maar het wel werkt: er blijven geen plassen op de vloer staan. Die garantie kunnen wij geven,” zegt Hendrik. De stootbanden zijn voorzien van rvs. “Voorheen waren ze van beton,” blikt Frank terug. “Maar alles moet hier hufterproof zijn. Dat is terug te zien bij de betonnen randen: die splinteren af. De rvs stootbanden blijven mooi, ook al botst men ertegenaan.” 

Op korte termijn staat er weer een gesprek gepland tussen Ruys en Huuskes: er wordt alweer nagedacht over uitbreiding. “We zijn een samenwerking aangegaan met Chef Culinar,” aldus Frank. “Daarmee willen we in de toekomst nóg beter de Duitse markt bedienen.” 

www.huuskes.nl
www.ruysgroep.nl

Tekst en foto's: Naomi Heidinga

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023