Innovatie 2018
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vlees in een gezond voedingspatroon

De consumptie van (rood) vlees en vleeswaren ligt vaak onder vuur. Kernwoorden zijn  niet duurzaam (want een hoge CO2-uitstoot) en niet gezond  (vanwege de mogelijke relatie met het ontstaan van darmkanker). Maar vlees h..

Lees meer

Mis de 'Innovatie' boot niet

11 september 2018

De agrifoodsector is volop in ontwikkeling. De investeringen in Research & Development in de sector zijn in Nederland nog steeds de hoogste in Europa. Een bron van inspiratie voor innovatie is de consumentenvraag naar ge...

Innovatie in de kalfsvleessector

11 september 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...

Het bruist, het gonst

11 september 2018

“Digitale technieken gaan de voedselproductie drastisch veranderen”, zegt Programma manager Food Innovations Joost Blankestijn in het interview in dit nummer. Welke impact hebben de ontwikkelingen op bedrijven, de produc...

Groenten en fruit bewerken en wegen

11 september 2018

Wie voorop wil blijven lopen, moet zich blijven vernieuwen. Dat is het uitgangspunt van Heemskerk fresh & easy. Een efficiënte, hygiënische verwerking in combinatie met nieuwe slimme verpakkingstechnieken garanderen ...

Greenhill geeft hoge kwaliteit

11 september 2018

Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven heeft een nieuw en eigen merk toegevoegd aan hun assortiment vlees. Greenhill staat garant voor kwalitatief hoogwaardig vlees. Het familiebedrijf importeert met name rund- en lamsvlees ...

Nieuwe jas

11 september 2018

Wat een ontwikkelingen allemaal in de markt. Het is niet bij te houden. Je wilt steeds sneller, vaker en completer schakelen en dan moet je stappen zetten om voor de muziek uit te blijven lopen. Reden voor ons om onze ac...

Voorkomen van bacteriën op vlees!

11 september 2018

Theo Legters, Manager Operations bij T. Boer en Zn. is gepokt en gemazeld in de vleesindustrie en heeft een heldere kijk op hygiëne. Zijn motto: ‘Ga geen symptomen bestrijden, maar pak het probleem bij de bron aan.” T...

Klimaatverandering

11 september 2018

Jaren geleden hoorde ik een radiogesprek dat me altijd is bijgebleven. ‘Je hebt een prikkel nodig om te innoveren’ werd er gezegd. Op dit moment geeft de klimaatverandering een stevige prikkel voor vernieuwing. De vraag ...

Van runderhuid naar industrieel ei

11 september 2018

Het lege landschap doet in niets vermoeden dat hier, tussen de aardappelvelden in Noord-Oost Groningen, een bescheiden fabriek staat waar innovatie, duurzaamheid en efficiëntie samengebracht worden in een ‘industrieel ei...

RBK Group opent vestiging in Duitsland

11 september 2018

Met de oprichting van RBK Automation GmbH gaat RBK Group haar FOBIS® ERP software-oplossingen per 1 juli 2018 ook aanbieden aan voedselproducerende bedrijven in Duitsland. In Nederland is RBK Group al bijna 40 jaar een b...

Champignons met vitamine D

11 september 2018

Scelta Mushrooms BV heeft succesvol toestemming gekregen van de Europese voedsel veiligheidsautoriteit (EFSA) om de status ‘novel food’ te mogen gebruiken. In lijn met verordening (EU) 2018/1011 van 17 juli 2018 heeft Sc...

RASFF Europese trends voedselveiligheid: Zuivel

11 september 2018

Dit artikel is een samenvatting van één van de vele onderwerpen die aan bod komen in de Blue Paper 2018, een Engelstalige uitgave van Merieux NutriSciences. Onderwerpen als: antibioticaresistentie, nanodeeltjes, hormoono...