Foodprocessing 2021
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Online editie februari 2021

Wat speelt er op het gebied van Foodprocessing anno 2021. Lees nu zonder kosten het volledige vakblad online, met onderwerpen als:  Brave new food |  Vivera | Shear cell en extrusie | Voedselfabr..

Lees meer

Lust

08 februari 2021

Ik eet een haring. Dat is gezond, zo is mij verteld. Ik vind het vooral lekker. Ik hoef mijn ogen maar te sluiten, en de smaak voert me terug naar die warme zomerdag aan het strand. Wat smaakte dát visje goed. Om bij weg...

Brave New Food: "We willen verbinden, versnellen en vernieuwen"

08 februari 2021

De transitie naar duurzamere en gezondere voeding, om de klimaatverandering en de druk op de gezondheidszorg te minimaliseren, moet sneller. Dat vinden de oprichters van het nieuwe platform Brave New Food. Zij willen die...

Sjoemelen

08 februari 2021

Nederlanders en ‘je aan de regels houden’: het lijkt geen goede match. We zijn ‘coronamoe’, maar is het dat ook de reden dat de helft van de Nederlanders met klachten zich níet laat testen? En dat een kwart van de mensen...

Bedrijfszekerheid bij maximale efficiëntie

08 februari 2021

De vestiging van FrieslandCampina in Lochem kiest voor een 100% olievrije en bedrijfszekere BOGE persluchtinstallatie. Al bijna 150 jaar voorziet FrieslandCampina bijna de hele wereld van zijn zuivelproducten. Voor de bo...

Plantbased: Een ‘sexy’ marktgebied vol innovaties

08 februari 2021

Producenten van plantaardige vleesvervangers hebben de wind in de zeilen. De consumentenvraag groeit, onderzoek aan universiteiten en R&D-afdelingen levert nieuwe technieken en producten op, en de overheid stimuleert de ...

De slimme foodfabriek van de toekomst

08 februari 2021

De bronnen die we tot onze beschikking hebben om de wereld te voeden, zijn beperkt. Hoe kunnen nieuwe chip- en digitale technologieën bijdragen aan een samenleving waarin iedereen in Nederland toegang heeft tot gezond en...

De Nationale eiwitstrategie

08 februari 2021

De Europese Commissie heeft in 2018 alle lidstaten gevraagd om een nationale eiwitstrategie vorm te geven om als Europese Unie minder afhankelijk te worden van importstromen. In december werd de Nederlandse versie, de Na...

RedStar zet forse stap in verminderen plastic

08 februari 2021

Tomatenspecialist RedStar is erin geslaagd om de hoeveelheid plastic voor verpakkingen in de supermarkt verder te verminderen. Door uitbreiding van een speciale productielijn kunnen nu nog meer tomaten worden verpakt: in...

Textuur geven aan plantaardige eiwitten

08 februari 2021

Smaakbeleving is een complex samenspel van factoren; van wat je zintuigen waarnemen en eerdere ervaringen. De lat voor vleesvervangers ligt daardoor hoog: consumenten die minder vlees besluiten te eten, willen vervangers...

Van visafval naar levensmiddelen

08 februari 2021

Het Duitse Lipromar GmbH is een innovatief initiatief, gestart in 2010. In deze fabriek onttrekt men visolie en -proteïne voor menselijke consumptie uit viskoppen, graten en trimmings. De productkwaliteit is hoog, betoog...

Toekomstbestendig en foodsafe desinfecteren

08 februari 2021

Het Nocotech desinfectiesysteem wordt al jarenlang succesvol toegepast in de vis- en vleesindustrie. De laatste maanden is er ook veel vraag vanuit de markt van vleesvervangers. Grote productiebedrijven in deze sector ge...

Transparantie rondom milieu-impact

08 februari 2021

Eind vorig jaar werd de Azura Groep de eerste tomatenproducent en supermarktleverancier die voor al haar activiteiten CO₂-neutraliteit bereikte; van de boerderij tot aan het bord van de consument. In maart 2021 wordt dit...