RedStar zet forse stap in verminderen plastic
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

RedStar zet forse stap in verminderen plastic

  • 08 februari 2021

Tomatenspecialist RedStar is erin geslaagd om de hoeveelheid plastic voor verpakkingen in de supermarkt verder te verminderen. Door uitbreiding van een speciale productielijn kunnen nu nog meer tomaten worden verpakt: in dunne plastic schaaltjes in plaats van de dikkere emmertjes. Daardoor wordt 40% minder plastic gebruikt.

Voor de plastic schalen met de zogenoemde Topseal folie maakt het bedrijf gebruik van 100% gerecycled plastic dat na gebruik weer 100% te recyclen is. “We verpakken elke dag zo’n 150 ton tomaten”, vertelt algemeen directeur Henri Lambriex. “In de supermarkt maakt de klant vaker een bewuste keuze voor milieuvriendelijke verpakkingen. Dat onze tomaten door de folie beter zichtbaar zijn, werkt in ons voordeel. 

We kweken smaakvolle tomaatjes, dat verschil is goed te zien. En te proeven natuurlijk!”

Samen met verpakkingsspecialist Sismatec, dealer van de Proseal machines, en machinebouwer Koppert Machines, ontwikkelde Redstar een flexibele lijn die verschillende maten en vormen van verpakkingen, van 250 gram tot 1 kilo, efficiënt kan produceren. “Met de topseal verpakkingslijn is het daarbij ook nog makkelijker om de uitstraling van de verpakking aan te passen aan de wensen van de klant.”

www.redstar.nl
www.sismatec.nl
www.koppertmachines.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2021