News

COV cooperates with China on ASF

The COV has made certain agreements with its sister organisation CMA to be able to continue exporting pig meat in the event of an unexpected outbreak of African swine fever. In addition, efforts have been made to regiona..

Lees meer

Portioned lamb steaks for catering

13 February 2019

Jan Zandbergen BV has a new meat brand for the foodservice; Everlamb. Everlamb contains a wide range of frozen lamb for the catering industry. The portioned steaks offer professional chefs various advantages. The lamb...

Prohibition of unanesthetized slaughter 2019

31 December 2018

Until now, unanesthetized slaughter was still allowed, purely for religious reasons. From 1 January 2019 this no longer applies. At the beginning of the new year there is a ban on unanesthetized slaughter in Flanders....

Tackling bacteria in poultry sector

24 December 2018

The approach to Campylobacter and Salmonella in the poultry sector in the Netherlands has been successful. This is the conclusion of the Dutch association for the poultry processing industry; Nepluvi. The number of human...

VanDrie Group staakt activiteiten Hasselt

21 December 2018

Op 14 december 2018 heeft de organisatie Animal Rights beelden openbaar gemaakt die zijn opgenomen bij VanDrie België te Hasselt. De beelden vertonen inbreuken op dierenwelzijn. VanDrie België neemt dierenwelzijn en het ...

Van Loon neemt Van de Raa over

21 December 2018

De van Loon Group bestaande uit 4 vleesverwerkende bedrijven: Meat Friends, Sleegers, Brandenburg en van Loon Vlees. Van Loon Group is een van de grotere vleesverwerkers in Nederland. Het bedrijf produceert worstjes, spa...

Future slaughterhouse Sus Campiniae

19 December 2018

Belgian pig farming will suffer when Flemish Minister of Environment, Nature and Agriculture Joke Schauvliege (CD&V) refuses to grant a new permit to nv De Lokery, which operates the Sus Campiniae slaughterhouse in Oevel...

Good Farming Balance Vion

07 December 2018

In October 2017, Vion introduced a premium ham for the top segment of the Italian market for dried hams under the Robusto brand name. This successful launch was followed in April 2018 by the premium ham also for the Span...

Dutch meat consumption remains stable

21 November 2018

In 2017 bedraagt het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking ongeveer 77 kg. Deze hoeveelheid is vrijwel gelijk aan de twee jaren daarvoor. Zo’n 36 kg van het ve...

Hutten Beef 90 years

13 November 2018

Going for quality, sustainability, transparency, and innovation has proven to be the right choice for Hutten Traditional Beef (soon under the official new name: Hutten Beef) in Heeten. "Even though the market for meat is...

Prok with two stars

13 November 2018

Voor het eerst ligt er varkensvlees met 2 sterren in de Nederlandse supermarkten. Het vlees is afkomstig van varkenshoudster Annechien ten Have uit het Groningse Beerta. Haar Hamletz-varkens worden gehouden in een vri...

Sausage Bread Christmas Package

13 November 2018

Wilt u uw relaties op een originele en typisch Brabantse wijze een fijne kerst toewensen? De Bakkende Brabander kan daarbij helpen met een authentiek echt Brabants Worstenbrood kerstpakket. Een ambachtelijk worstenbro...

Vleeswaren mét groente

06 November 2018

Groente als gedeeltelijke vervanger van vet. Dat is het kenmerk van Stegeman Vollof, een nieuwe lijn traditionele vleeswarenproducten van marktleider Stegeman. Met Stegeman Vollof speelt Stegeman in op de groeiende behoe...

Vlees is beter voor gezondheid

26 October 2018

Consumenten worden op het verkeerde been gezet, bepaalde instanties laten geloven dat vlees minder gezond is dan eigenlijk in de praktijk blijkt. Canadese onderzoekers geven aan dat de consumptie van meer dan de aanbevol...

Arjen Vonk: Business Unit Director

19 October 2018

Arjen Vonk will become Offerman's new Business Unit Director per 1 January 2019. He succeeds Maarten Elsinga, who leaves Ter Beke and returns to Zwanenberg Food Group. Arjen Vonk (49) joined Zwanenberg in 2015 and has...

Healthier meat range at Jumbo

18 October 2018

Jumbo has significantly reduced the amount of salt in its fresh meat products. Hundreds of popular products - from hamburgers, bacon slices and saté skewers to sausages, minced meat and slavery - have been scrutinised. T...