HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn, waarvoor..

Lees meer

HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

21 September 2018

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn, waarvoor...

Slim reinigen: Balanceren tussen risico's en kosten

08 May 2018

Bedrijven kunnen flink besparen op hun schoonmaakkosten. Vaak zijn er aanzienlijke optimalisatieslagen mogelijk, zonder dat de risico’s toenemen, stelt Gert Visscher, directeur-eigenaar van Eco2Clean. Wat moeten bedrijve...

Soliflex pro & Soliflex pro mini

08 May 2018

Door de vraag naar constante verbeteringen o.h.g.v. voedselveiligheid en productiviteit, heeft Ammeraal Beltech met haar 65 jaar ervaring, de meest hygiënische transportband ontwikkeld. Soliflex PRO is gemaakt van vol ku...

Desinfecterende damp doodt bacteriën

08 May 2018

Een desinfecterende droge damp die in een uur een productieruimte van bijvoorbeeld 500 kubieke meter desinfecteert. De ruimte is daarna direct klaar voor gebruik. Te mooi om waar te zijn? Sinds de Ctgb-toelating in 2016 ...

Nutrilab: Listeria na 2 behandelingen verdwenen

09 April 2018

De infectiedruk in een voedselproductieruimte neemt toe door vocht en eiwitten; ingrediënten waar bacteriën goed in gedijen en die vrijwel iedere productieruimte dagelijks binnenkomen. Niet alleen doordat de producten di...

Innovatie bij Simpel Desinfecteren

06 February 2018

Desinfecteren op afstand: het kan (zie ook Voedingsindustrie juni-2017). Aan de wand wordt de Nocofix bevestigd, waarin een 20-liter can geplaatst wordt. Via een tijdklok stelt u in hoe laat de desinfectie moet starten, ...

Slim reinigen

02 January 2018

Vanuit het oogpunt van voedselveiligheid en onder druk van de economische crisis, worden in foodbedrijven over het reinigingsproces serieuze afwegingen gemaakt. Hoe kun je kosten besparen, zonder de voedselveiligheid in ...

M12 kabels die voldoen aan alle reinigingseisen

11 December 2017

Binnen gebieden waar elk onderdeel van een installatie in contact met het te bereiden voedsel kan komen of waar het voedsel weer terug in het verwerkingsproces komt, moeten componenten aan alle eisen van reinigbaarheid v...

Christeyns neemt Qlean-tec over

14 November 2017

De Belgische chemiegroep Christeyns, die als specialist in onder andere kwalitatief hoogwaardige wasmiddelen voor professionele textielverzorging en reinigings- en desinfectiemiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie ee...

Duurzaamheid met state-of-the-art hygiënetechnologie

10 October 2017

Alpro begon in 1979 met de productie van sojadrink als duurzaam alternatief voor zuivelproducten. Als toonzetter in deze industrie is het van belang op het hoogste niveau te kunnen opereren. “Kwaliteit van onze producten...

Schoonmaak: Bepalend voor de kwaliteit van je product

10 October 2017

Waar loopt de voedingsindustrie tegenaan als het gaat om reiniging en desinfectie? Waar gaat het mis? Een ‘buitenstaander’ ziet dat soms helderder dan de manager van de foodfabriek zelf. Hoe kan de voedselverwerkende ind...

Cleaning in place (CIP): Meten is weten!

10 October 2017

Het gaat beter met de economie. Bedrijven durven weer voorzichtig te investeren, ook in de aanschaf van nieuwe hygiënische apparatuur. Waar kies je dan voor? Het CIP-systeem uitgelicht: wat zijn de voordelen en de gevare...

Efficiënter reinigen met nieuwe technieken

10 October 2017

Enzymatische reiniging en een ingenieus reinigingssysteem voor de lopende band vormen de basis voor een nieuwe manier van schoonmaken bij Ravensbergen Food. Tweeënhalf jaar geleden nam het bedrijf afscheid van haar toenm...

Effectieve innovatie Havantec en T. Boer & Zn

10 October 2017

Kalfsvleesleverancier T. Boer & zn kijkt altijd vooruit en zag de noodzaak in van een nieuwe hygiënesluis. Deze belangrijke toegangssluis moest aan strenge en specifieke eisen voldoen. Havantec food equipment in Oirschot...

'Alle stakeholders 24/7 in control'

10 October 2017

Als voedingsmiddelenproducent weet je met Kleendesk in één oogopslag hoe je er op het gebied van hygiëne op dat moment voor staat. Het online platform meldt realtime storingen, microbiologische cijfers, chemieverbruik, e...