Hygiëne
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ..

Lees meer

Manuren besparen én de beste desinfectie garanderen

21 november 2024

Personeel vinden is tegenwoordig een uitdaging. Dat geldt zeker voor schoonmaakpersoneel. En áls je al goede mensen vindt, zijn ze vaak duur. Toch ben je afhankelijk van hun dagelijkse inzet voor de voedselveiligheid van...

NVWA: Strengere transporthygiëne tegen vogelgriep & AVP

06 november 2024

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de gevaren van de huidige vogelgriep- en varkenspestuitbraken binnen Europa. Met de najaarstrek van wilde vogels neemt het aantal besmettingen snel toe, w...

Nature’s Pride zet in op CO2-reductie en betere hygiëne

09 oktober 2024

Nature’s Pride en Berries Pride hebben samen met hun telers ACP uit Peru en ZZ2 uit Zuid-Afrika een ambitieus project opgezet om CO2-uitstoot te verminderen en de toegang tot water en hygiëne (WASH) te verbeteren. Deze s...

VSD, Vivochem en Ferr-Tech kondigen samenwerking aan

19 september 2024

VSD Food Machinery heeft een strategische samenwerking aangekondigd met chemisch distributeur Vivochem en waterbehandelingsbedrijf Ferr-Tech. Het doel van deze samenwerking is om FerSol, een innovatieve en duurzame reini...

Vernieuwd ontwerp met nog meer focus op hygiëne voor Repak

09 september 2024

De bekende Nederlandse dieptrekverpakkingsmachines van Repak zijn verder ontwikkeld naar een nieuwe standaard in hygiëne. De nieuwe machines zijn ontwikkeld met het oog op de zuivelbranche, maar passen dus ook ruim binne...

Hygiëne-inspecties nu openbaar: Hoe scoort jouw bedrijf?

05 september 2024

De NVWA heeft het Besluit openbaar maken controlegegevens voedselveiligheid horeca ambacht retail 2 september 2024 gepubliceerd. Met dit document besluit de NVWA om de resultaten van haar inspecties over voedselveilighei...

Smaak & Co streeft naar high-risk productieomgeving

17 juni 2024

Smaak & Co neemt geen enkel risico als het gaat om voedselveiligheid en kwaliteit. De producent van onder andere verse roomkaasproducten en tapas streeft naar een high-risk productieomgeving. Hiervoor werkt het bedrijf o...

Antibacterieel en hygiënisch: zo creëer je het perfecte plaatje

17 juni 2024

Wanden en plafonds beslaan de meeste vierkante meters in voedingsbedrijven. Dat betekent dat er bij nieuw-, verbouw of renovatie veel aandacht besteed dient te worden aan de afwerking hiervan. Met de antibacteriële panel...

Continuïteit borgen met Nocotech

30 mei 2024

Nocotech biedt de ultieme bescherming tegen schadelijke micro-organismen zoals Listeria, Salmonella en EHEC. Door een lage infectiedruk te garanderen, verhoogt Nocotech de voedselveiligheid en vermindert het productuitva...

Brilliant Brains verhoogt voedselveiligheidscultuur

13 mei 2024

Voedselveiligheid borgen doe je onder andere door goed te reinigen en desinfecteren, met de juiste middelen en apparatuur. Dat is niet genoeg: een goede voedselveiligheidscultuur is daarbij essentieel. Maar hoe kom je to...

Reiniging zorgt voor continuïteit bij vleeshandel Mulder

13 mei 2024

In 2022 woedde bij Vee- en vleeshandel Mulder in Twello brand. Het slachthuis ging verloren. Maar eigenaar Daniel Clauzon liet zich niet kisten. Hij bouwde een vernieuwd slachthuis op, met moderne apparatuur en een compl...

Vebego Cleaning Services – Nieuw Whitepaper Voedselveiligheid

13 mei 2024

Door de enorme beschikbaarheid van voedingsmiddelen in Nederland vergeet men vaak wat er allemaal bij de productie van deze voedingsmiddelen komt kijken. Voedselveiligheid staat hierbij altijd op de eerste plek. De hygië...

Vikan: Hygiëne op wielen

13 mei 2024

Iedereen kent ze wel. De schaduwborden aan de muur op de productievloer, waar de hygiënische reinigingstools van Vikan netjes geordend en op kleur zijn gesorteerd. Maar wat als er geen ruimte is aan de muur, als daar nie...

Multifunctioneel gebruik HIMS door Westfort Groep

13 mei 2024

Beheersing van de kwaliteit van hygiëne in de voedingsindustrie is alleen mogelijk door de schoonmaakwerkzaamheden dagelijks te monitoren. Eco2Clean heeft voor de complexiteit van de schoonmaak de softwaretool HIMS ontwi...

Listeriaprotocol; praktische handleiding:

08 april 2024

Veel bedrijven in de voedingsindustrie hebben hun Listeria-probleem kunnen oplossen met hulp van SimpelDesinfecteren. Dit bedrijf levert al jarenlang met succes het Nocotech desinfectiesysteem aan de voedingsindustrie. H...