Resultaat na 3 jaar lage infectiedruk

Het Nocotech desinfectiesysteem verlaagt de infectiedruk in kritische productieruimtes. Het systeem, geleverd door Simpel Desinfecteren,  wordt sinds januari 2016 gebruikt in de voedingsindustrie. Dat de infectiedru..

Lees meer

Toekomstvisie op schoonmaak

09 October 2018

Een goede reiniging en desinfectie zijn voorwaarden voor het afleveren van een voedselveilig product. De basisprincipes blijven onveranderd. Wat verandert, is dat het steeds slimmer kan. Zes professionals aan het woord. ...

Miscommunicatie

09 October 2018

Ik houd van een schoon en opgeruimd huis. Het is helaas niet eenvoudig dat te realiseren. Ik heb namelijk, zoals u wellicht inmiddels weet, drie pubers in huis. Zij zijn (net als zoveel andere 12-14 en 16-jarigen) een ke...

CocaCola en Blücher, zelfde standaarden

09 October 2018

In Coca-Cola European Partners Nederland vond Blücher een partner met dezelfde corporate waarden: hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en hoge hygiënewaarden.  Blücher-assortiment Eveline Bruins: “Wij produceren RV...

Back to the hygiene basics

09 October 2018

“De oorzaak van onvoldoende hygiëne is in de basis een managementprobleem”, stelt Gert Visscher, directeur/eigenaar van Eco2Clean. “Vanuit het bedrijfsmanagement is er vaak onvoldoende aandacht voor.” Hij adviseert het m...

Los het probleem op!

09 October 2018

Student 1: “Hé man, hebben ze jou niet geleerd je handen te wassen na het plassen? Student 2: “Nee. Ze hebben mij geleerd niet over mijn handen te plassen. Haha.” Aldus een gesprek tussen twee kakkineuze studenten dat ik...

Zweistra wil bedrijfszekerheid

09 October 2018

De producten van Zweistra Vlees en Vleeswaren zijn van ambachtelijke kwaliteit. Dat het verwerken van verse vleesproducten gevoelig is voor besmetting is bekend. Bij Zweistra Vlees en Vleeswaren kiezen ze voor absolute v...

Alles draait om communicatie

09 October 2018

Een belangrijk element voor een goede schoonmaak en een sluitend hygiënebeleid is de wijze waarop de communicatie is geregeld. Digitale middelen worden ingezet om die communicatie zo optimaal mogelijk te faciliteren. Wor...

Bah, vies!

09 October 2018

Een klant belt met een probleem: ‘Mogelijk is er een restje zoutzuur in ons product terechtgekomen, veroorzaakt door schoonmaakwerkzaamheden. We weten het niet zeker. Wat moeten we doen?’ Certificerende Instellingen (...

Up-to-date met nieuw e-learning platform

09 October 2018

Speciaal voor voedselverwerkende bedrijven lanceert Qlean-tec | Christeyns een e-learning platform in Nederland. Een platform dat meer biedt dan alleen leren. Dat uw organisatie ontzorgt met online leren én kennis delen ...

Flink schrobben

09 October 2018

Van huis uit ben ik geen kampeerder. Toch stortte ik mij deze zomer in het ‘back to basics’- campingleven. Ik vond het heerlijk, het buitenleven met zo verfrissend weinig spullen. En toch.. aan één aspect kon ik maar ...

Supersimpel

09 October 2018

Reiniging en desinfectie is een thema dat elk jaar terugkomt in ons blad. Niet zo verwonderlijk, want het is een van de belangrijkste onderwerpen in de voedingsindustrie, zeg maar rustig van levensbelang. Zonder een g...

HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

26 September 2018

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn, waarvoor...

Slim reinigen: Balanceren tussen risico's en kosten

08 May 2018

Bedrijven kunnen flink besparen op hun schoonmaakkosten. Vaak zijn er aanzienlijke optimalisatieslagen mogelijk, zonder dat de risico’s toenemen, stelt Gert Visscher, directeur-eigenaar van Eco2Clean. Wat moeten bedrijve...

Soliflex pro & Soliflex pro mini

08 May 2018

Door de vraag naar constante verbeteringen o.h.g.v. voedselveiligheid en productiviteit, heeft Ammeraal Beltech met haar 65 jaar ervaring, de meest hygiënische transportband ontwikkeld. Soliflex PRO is gemaakt van vol ku...

Desinfecterende damp doodt bacteriën

08 May 2018

Een desinfecterende droge damp die in een uur een productieruimte van bijvoorbeeld 500 kubieke meter desinfecteert. De ruimte is daarna direct klaar voor gebruik. Te mooi om waar te zijn? Sinds de Ctgb-toelating in 2016 ...