Online editie februari 2024 | Duurzame productie(lijnen)
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Online editie februari 2024 | Duurzame productie(lijnen)

  • 05 februari 2024


In het februarinummer van Vakblad Voedingsindustrie staan we stil bij duurzame productie(lijnen).

Het is allang niet meer de vraag óf je gaat verduurzamen, maar: wat eerst, wanneer, en vooral: hoe ga je het financieren? Ceel Elemans (ING) en Niek Gillis (Subvention), vanuit hun eigen expertise dagelijks bezig met verduurzaming in de voedingsindustrie, vertellen over wat zij in de praktijk tegenkomen in het thema-artikel.

En hoe verduurzaam je een brouwerij die werd gebouwd in een tijd dat water en energie nauwelijks geld kostten en het gebruik van dubbelglas een unicum was? Op de Heinekenbrouwerij in Den Bosch, in 1958 in gebruik genomen, wordt vandaag de dag circa 6 miljoen hectoliter per jaar gebrouwen, ruwweg 1.000 liter bier per minuut. Het verduurzamen van de productie staat er hoog in het vaandel, hoe pakken ze dat aan?

Benieuwd naar wat er verder speelt in de foodbranche? En welke technische innovaties de toekomst gaan bepalen? Vier toeleveranciers voor de voedselverwerkende en - producerende industrie vertellen over de slimme technische oplossingen waarmee zij voedselproducenten helpen de grote uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. 'Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie'.

En er is nog veel meer te lezen:

> Volgende groene stap bij Van Loon: Een nieuw gaarsysteem
> Duurzaam bouwen: De winst van een integrale aanpak
> Een kijkje in de verpakkingshal van Vereijken Kwekerijen
> Elke renovatie te lijf; Jackit is klaar voor het nieuwe jaar
> 'In plantaardig kan Boermarke een grote speler zijn'

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024