Verbetering Productsamenstelling 2014
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Blijf up-to-date!

De foodsector is volop in beweging. Zelfs wie pas op de plaats wil maken, heeft geen keus: veranderingen in de wet- en regelgeving dwingen je up-to-date te blijven. Staatsecretaris Dijksma van Economische Zaken (EZ) e..

Lees meer

Dossier 'officiële controles'

03 januari 2014

On Thursday 20 February in Brussels the European Parliament's Environment, Public Health and Food Safety (ENVI) committee voted on new European rules on food and hygiene controls. The report with amendments to the Europe...

Alewijnse verlegt haar grenzen

03 januari 2014

Alewijnse Industrie is per 1 maart 2014 ‘Alewijnse Industrial Automation’. Reden voor deze naamswijziging is de internationalisering die de Business Line van Alewijnse momenteel doorvoert. Ernst-Jan Huijbers, directeur A...

Vacuümmachines van Supervac

03 januari 2014

Sinds 1 februari 2014 is Ultrapak BV exclusief vertegenwoordiger van Supervac vacuümmachines voor de voedingsmiddelenindustrie. Het programma bestaat uit kamer vacuümmachines, bandvacuümmachines, krimp en droogtunnels. D...

Smeertechnieken en reinigingsinstructies

03 januari 2014

Een juiste keuze van smeermiddelen is van belang om machine-efficiency, onderhoudskosten, inkoop, logistiek etcetera positief te beïnvloeden. Om een juiste selectie te kunnen maken uit het brede aanbod smeermiddelen, is ...

Grenzen aan testen op voedselveiligheid

03 januari 2014

De ontwikkeling en het gebruik van betrouwbare testmethoden heeft onmiskenbaar bijgedragen aan de vooruitgang die geboekt is in de microbiologische veiligheid van levensmiddelen, maar er is een verzadigingspunt bereikt. ...

Het dak op

03 januari 2014

Ieder seizoen landen er in Nederland zo’n 100 tot 200 gipsvluchten uit Innsbruck met gewonde wintersporters. Ben je, met je onvermogen de sneeuw goed te bedwingen, zomaar een week of zes zoet. Lastig. Maar te overzien. ...

Leren van incidenten niet vrijblijvend

03 januari 2014

In de voedselverwerkende industrie doen zich besmettingen voor die onvoorzienbaar, moeilijk te voorkomen en daardoor niet uit te sluiten zijn, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Maar ook: ‘Leren van incidente...

Coaches voedselveiligheid

03 januari 2014

Ook voedselbanken moeten voldoen aan wettelijke eisen die gesteld worden aan het distribueren van voedingsmiddelen. Voedselbanken Nederland zoekt Coaches Voedselveiligheid, die de besturen van lokale voedselbanken kunnen...

'Nieuwerwets etiketteren'

03 januari 2014

Met de komst van verordening (EU) Nr. 1169/2011 zal ruim 95% van de bestaande verpakkingen, folies en etiketten aangepast moeten worden. Een goede voorbereiding is zonder twijfel van belang! De datum 13 december 2014 ...

Akkoord op product naar gezondheid

03 januari 2014

De gehaltes aan zout, verzadigd vet en suiker in producten moeten verminderen. Eind januari tekenden diverse partijen daarover een verregaand akkoord, dat veel verder gaat dan het convenant Herformulering. Wat moet er ge...

CPF: Vloeistoffen strooibaar maken

03 januari 2014

De CPF (Concentrated Powder Form)-technologie maakt het mogelijk om vloeistoffen strooibaar te maken. Dit biedt nieuwe productietechnische mogelijkheden voor de levensmiddelenindustrie.’ Het veranderen van vloeistoffe...

'Steam on demand'

03 januari 2014

Scharff Techniek in Utrecht is sterk in stoom. Al meer dan 30 jaar adviseert dit Nederlandse familiebedrijf haar klanten over het snel en gecontroleerd verwarmen met behulp van stoom. Het produceren van stoomketels is...