'Nieuwerwets etiketteren'
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

'Nieuwerwets etiketteren'

  • 03 januari 2014

Met de komst van verordening (EU) Nr. 1169/2011 zal ruim 95% van de bestaande verpakkingen, folies en etiketten aangepast moeten worden. Een goede voorbereiding is zonder twijfel van belang!

De datum 13 december 2014 nadert; het moment dat alle etiketten van verpakte voedingsmiddelen moeten voldoen aan verordening (EU) Nr. 1169/2011. Deze nieuwe regelgeving heeft beslist gevolgen voor uw huidige etiketten. De belangrijkste wijzigingen betreffen de verplichte voedingswaardedeclaratie, verplichte lettergrootte en een aangepaste typografie bij de aanwezigheid van allergenen.

Kennis delen

Bent u reeds begonnen met het aanpassen van uw verpakkingen of staat het project nog in de startblokken? Voor een goede voorbereiding op de inwerkingtreding van de verordening bezoekt u het seminar ‘nieuwerwets etiketteren’, georganiseerd door Etiket Nederland. ,,Als etiketten-producent vinden wij het belangrijk om relaties juist en tijdig te informeren over de nieuwe regelgeving,” vertelt Mirella de Mare van Etiket Nederland B.V. ,,In 2012 zijn wij gestart met het initiatief ‘nieuwerwets etiketteren’. Rondom dit thema organiseren wij seminars waarbij we op praktische wijze de nieuwe regelgeving presenteren. We werken nauw samen met partners actief op het gebied van wet & regelgeving, etiketteermachines en automatiseringsoplossingen. De krachten zijn gebundeld en kennis wordt gedeeld.”

Deelname gratis

Inmiddels hebben 6 succesvolle seminars plaatsgevonden. Ruim 200 bedrijven hebben zich al laten informeren over de belangrijkste wijzigingen die de verordening met zich meebrengt. Op 17 en 24 april organiseert Etiket Nederland B.V opnieuw seminars. Laat u informeren en inspireren! Deelname is gratis.  Na deze dag bent u niet alleen op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen die de verordening (EU) Nr. 1169/2011 met zich meebrengt, maar weet u ook welke invloed dit heeft op uw etiketten. Bovendien komt u in contact met andere professionals uit de voedingssector en kunt u in gesprek gaan over de gevolgen voor u en de sector in zijn geheel. De middag wordt afgesloten met een rondleiding door de productieruimte van Etiket Nederland.  

www.etiketnederland.nl
www.nieuwerwetsetiketteren.nl

Bron: ©iStock.com/triggermouse