Smart Food Manufacturing 2022
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Smart Industry: “Het is innoveren of verzuipen”

Digitalisering, automatisering en robotisering zijn bitter noodzakelijk om als foodfabrikant het hoofd boven water te houden. Technische innovatie kan echter niet zonder de kracht van de mensen in je bedrijf. Dát aspect ..

Lees meer

Optimale bedrijfsprocessen met RBK Group

18 oktober 2022

Automatisering is niet meer weg te denken uit de voedingsindustrie. De RBK Group stroomlijnt bedrijfsprocessen met softwareoplossingen zoals het bekende FOBIS®. Maar er is meer. Met innovatieve nieuwbouw en verbouw funge...

Mega nieuwbouwproject bij Bakkerij Voncken

17 oktober 2022

Dagelijks worden vanuit de productielocatie van Bakkerij Voncken in Kerkrade zo’n 150 afleverpunten plus de eigen 23 winkels voorzien van onder meer vers brood, vlaaien en chocoladeproducten. Een enorme logistieke operat...

Online editie oktober 2022: Smart Food Manufacturing

17 oktober 2022

Hoe maak je jouw Food Factory ‘smart’? We vroegen het aan machinebouwers en de softwareleveranciers: wat zijn jullie vernieuwing(en) en innovatie(s) en wat kan de voedselververwerkende industrie ermee?&...

Column Judith Witte: 'Over stoken en cybercrime'

17 oktober 2022

Ik vind mezelf écht geen digibeet, om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Zo ben ik een kei in Word, kan ik heel goed e-mailen, instagrammen, digitaal bankieren en treinkaartjes kopen bij een ns-kaartautomaat. Maa...

Trends in Smart Food Manufacturing

17 oktober 2022

Waar komen de grondstoffen vandaan? Hoeveel energie verbruikt die machine? Kan de productie efficiënter? Wat is de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid? Hoe kan ik mijn CO2-footprint verkleinen, en verspilling vo...

Column Pieter Vos: De menselijke factor

17 oktober 2022

De laatste tijd komen insecten vaak in het nieuws als bron van eiwitten; om een groeiende wereldbevolking mee te voeden. Maar laatst stuitte ik op een andere toepassing: het cyborginsect. Al in 2012 verschenen in de m...

Foodvalley helpt koplopers in voedseltransitie

17 oktober 2022

Elke tussenstap in de transitie naar een ander voedselsysteem is er één, is het motto bij Foodvalley. Mede dankzij een indrukwekkend netwerk en het vermogen om de krachten over sectoren te bundelen, heeft directeur Marjo...

Instructie verplicht bij Simpel Desinfecteren

17 oktober 2022

Alle klanten die met Nocotech desinfecteren hebben de instructie van Simpel Desinfecteren gevolgd en daarvoor een certificaat ontvangen. Zij weten dus hoe deze desinfectietechniek werkt, hoe en wanneer deze te gebruiken,...

Zero Hunger Lab: Data science voor voedselzekerheid

17 oktober 2022

Marleen Balvert, Hein Fleuren en Frans Cruijssen vormen samen het managementteam van het Zero Hunger Lab. Alle drie zijn ze op hun eigen manier bij het lab betrokken. Wat hen bindt, is dat ze stuk voor stuk slimme wiskun...

Industrie gevoelig voor cybercrime

17 oktober 2022

Het robotiseren en in brede zin digitaliseren van ondernemingen heeft een schaduwkant: de cyberrisico’s nemen toe. Het risico op een cyberaanval is met 1 op 5 vele malen hoger dan het risico op brand (1 op 8.000) of een ...

Haal maximaal waarde uit jouw ERP-systeem

17 oktober 2022

Nergens is grip op je bedrijfsprocessen zo cruciaal, en tegelijkertijd zo uitdagend als in de Food industrie. Dit geeft een continue spanning op je marges, op processen en op mensen – en daarmee op voorspelbare bedrijfsg...

Big data brengt voedselveiligheid naar higher level

17 oktober 2022

Nieuwe en krachtige algoritmen en bio-informaticahulpmiddelen maken de ontwikkeling van modellen mogelijk waarmee uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten véél beter zijn te voorspellen. Nestlé en Mars behoren tot...