Personeel & Opleiding 2014
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De warmtebeeldcamera

In een uitgebreid onderzoek van de vakbladen Photon en Photon-International zijn de warmtebeeldcameras (testo 876 en testo 885) van Testo bovenaan geëindigd. Het vervolgonderzoek van het Fraunhofer Instituut heeft de voo..

Lees meer

Semi-automatisch afvullen

18 november 2014

Spako heeft voor haar roerwerkketels een semi-automatische aftapkraan ontwikkeld: een praktisch hulpmiddel voor ambachtelijke bedrijven, zoals traiteurs en slagerijen. Zij kunnen hiermee soepen en sauzen snel exact op he...

CIP = fundamental

18 november 2014

Versie 7 van de BRC Global Standard for Food Safety zal per juli 2015 in audits toegepast gaan worden. De vorige versie dateert van juni 2011 en werd geëffectueerd op 1 januari 2012. Een belangrijk onderdeel (Fundamental...

Instap-dieptrek verpakkingsmachines

18 november 2014

De R085 dieptrekverpakkingsmachine is bij uitstek geschikt voor kleine volumes. De vormdiepte van maximaal 80 millimeter biedt veel verpakkingsmogelijkheden voor zowel vacuüm als MAP-verpakkingen. Dankzij het opgebouwde ...

Ongedierte-dicht bouwen

18 november 2014

Een steeds belangrijker aspect binnen het voedselveilig bouwen is het weren van ongedierte; een moeilijk bestuurbaar element binnen een fabriek. Maar niet onmogelijk. Cordy Volkers, projectleider bij Bessels architekten ...

Technisch creatief

18 november 2014

Afgelopen maand won de door TOP ontwikkelde innovatie de Pluckr de Food Valley Award. Dit is een ontzettend knap ontworpen machine die met een razende snelheid druiven kan losmaken van trossen, zonder dat dit proces de d...

Pluckr wint Food Valley Award 2014

18 november 2014

De Food Valley Expo vierde dit jaar haar tiende verjaardag, met het thema ‘Silicon Valley meets Food Valley’. De expo bood een podium aan de nieuwste agrifoodtechnologieën, showcases van innovatieve bedrijven, de uitreik...

Niet laten leren kost kapitalen

18 november 2014

Organisaties investeren met opleiden in hun bedrijf en in hun medewerkers. Dat levert veel op. Door te investeren in de kwaliteit van mensen, kunnen organisaties voldoen aan de eisen van klanten en de wet. ‘Medew...

Great Italian Food Trade

18 november 2014

Voeding en drank uit Italië: hoe eenvoudig het ook klinkt, in de praktijk blijkt het moeilijk om échte kwaliteit te onderkennen in het enorme aanbod van Italiaanse producten dat verkrijgbaar is op de wereldmarkt. GIFT ma...

Vernieuwde CAO uitzendkrachten

18 november 2014

De ABU en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, De Unie en LBV hebben na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt over de wijzigingen in de lopende CAO voor Uitzendkrachten. De in 2012 gemaakte princi...

Ouderen: Een groeiende doelgroep

18 november 2014

Een studie naar de rol van beleving van maaltijden onder ouderen door wetenschappers van Wageningen UR Food & Biobased Research biedt productontwikkelaars en marketeers handvatten om hun producten beter af te stemmen...

Werven, motiveren en ontwikkelen

18 november 2014

De voedingsindustrie kampt met een tekort aan technici, en er is dringend behoefte aan hoger opgeleide operators. Opleiden is belangrijk: doe je dat niet, dan loop je het risico de concurrentiestrijd te verliezen. Over w...

Opleiden: Positieve bedrijfscultuur

18 november 2014

Vergeer Holland bewijst dat je ook met een ambachtelijk product als kaas heel vernieuwend kunt zijn. Het assortiment is altijd in ontwikkeling. Maar dat niet alleen: ook het personeel is continu in ontwikkeling, krijgt d...