Innovatie 2017
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

10 tips voor een digitaal veiliger bedrijf

De digitalisering loopt op rolletjes, elk bedrijf is tegenwoordig afhankelijk van ICT. Je hebt een website, e-mailt constant en betalingen gaan alleen nog maar online. Misbruik van online diensten en digitale netwerken i..

Lees meer

Verduurzaming eiwitproductie

11 september 2017

Eiwitten gewonnen uit aardappelen, bloedplasma en erwten behouden hun functionaliteit, ook in minder gezuiverde vorm. Soms gaat de functionaliteit er dan zelfs op vooruit. Tot die conclusie komen onderzoekers van Wagenin...

Magic Candy Factory

11 september 2017

Dat de 3D foodprinter werkelijk voet aan de grond krijgt, bewijst de ‘Katja Magic Candy Factory’. Met deze printer kun je je eigen Sweet Selfie ontwerpen, uploaden en afdrukken binnen 5 minuten. Naast selfies valt er te ...

Procon trommelmotoren vanaf nu: TBA BV

11 september 2017

TBA BV is een afkorting van transportbandaandrijving. Directeur Jan Kees Wieringa: “We wilden geen directe verwijzing meer naar één merk. We bieden de voedingsindustrie een scala aan oplossingen; zie ons als een ‘one-sto...

SIAL Paris 2018

11 september 2017

De inschrijvingen voor voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris, van 21 t/m 25 oktober 2018, zijn al in volle gang. Naar verwachting zullen meer dan 7000 bedrijven deelnemen met een stand, waarvan ongeveer 85% niet-Frans. Ned...

E-grocery congres@Anuga 2017

11 september 2017

Van 7 tot en met 10 oktober vindt in Keulen Anuga plaats. De levensmiddelenbeurs is thematisch verdeeld over 10 deelbeurzen. Anuga verwacht 160.000 bezoekers en een record aantal exposanten van 7.200 uit de hele wereld, ...

Fifty-fifty

11 september 2017

Meat Your Veggies, het nieuwste concept van Bolscher meer dan Vlees uit Enschede, is sinds kort te verkrijgen op een testlocatie van Sodexo. De producten bestaan voor 50% uit groenten en 50% uit vlees. Er is een rundvlee...

Innovatie en nieuwe inzichten

11 september 2017

Deze zomer vond de 63ste editie plaats van het International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST). In Cork Ierland verzamelden zich maar liefst 554 deelnemers uit 65 landen. Met 64 lezingen en meer dan 450 po...

Nieuwe sterilisatie-technologie

11 september 2017

Op 13 oktober 2017 organiseren TOP bv en Marfo bv een seminar over de nieuwe sterilisatietechnologie PATS (Pressure Assisted Thermal Sterilization). TOP en Marfo hebben binnen een Europese consortium meegewerkt aan de on...

"Servicecontract biedt ons zekerheid"

11 september 2017

“Je moet niet wachten tot een machine kapotgaat, want dat komt altijd ongelegen,” stelt directeur Mark Janssen van Het Vleespannetje uit Wijchen. “Dankzij Multivac hebben mijn verpakkingsmachines nog geen dag onnodig sti...

De QA-manager van de toekomst

11 september 2017

De voedingsmiddelenindustrie is continue in ontwikkeling, kwaliteit leveren en voedselveiligheid zijn belangrijker dan ooit. Er is dan ook een groeiende behoefte aan goede QA-managers; mensen die snel en accuraat op alle...

Digitale inhaalslag in aantocht

11 september 2017

De online verkoop van food blijft vooralsnog achter bij andere branches. Maar een omslag is slechts een kwestie van tijd, meent Jean-Marc Dagevos van 4Food Software. We spraken hem over digitale ontwikkelingen in de food...

Kleur bekennen, innovatie herkennen

11 september 2017

Innovaties gaan niet alleen over ‘technische knock-outs’, bedacht door de knapste koppen op aarde. Het kan ook gewoon op de productievloer van uw eigen bedrijf gebeuren, door uw eigen mensen. Om dat te laten gebeuren is ...