Verduurzaming eiwitproductie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verduurzaming eiwitpro­ductie

  • 11 september 2017

Eiwitten gewonnen uit aardappelen, bloedplasma en erwten behouden hun functionaliteit, ook in minder gezuiverde vorm. Soms gaat de functionaliteit er dan zelfs op vooruit. Tot die conclusie komen onderzoekers van Wageningen University & Research, NIZO en TNO na een tweejarig onderzoek – een Strategisch Innovatie Project (SIP), uitgevoerd binnen het Protein Competence Center. De uitkomsten bieden fabrikanten aanknopingspunten voor verduurzaming van de productie van eiwitten. Er is inmiddels een aanvraag voor een vervolgproject naar eiwitfunctionaliteit ingediend, met DSM en een aantal nieuwe industriële partners binnen het Protein Competence Center. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de klonterdynamica, synergiën en verteerbaarheid van eiwitten in minder gezuiverde eiwitmengels.

www.wur.nl

Bron: © Pixabay