Ingrediënten 2021
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Lifestyle is de toekomst

Een ovenkroket die bij hitte splijt, een product dat tijdens het bakken te veel vocht loslaat, het verlagen van het zout-, suiker- en/of vetgehalte, een betere hechting willen tussen laagjes in het product. De vragen van..

Lees meer

Online editie april 2021

12 april 2021

Een ovenkroket die bij hitte splijt, een product dat tijdens het bakken te veel vocht loslaat, het verlagen van het zout-, suiker- en/of vetgehalte, een betere hechting willen tussen laagjes in het product. De v...

Vergeten lekkers

12 april 2021

‘Mam? Hebben we nog wat lekkers?’ Iedere dag weer galmt deze vraag vanuit de keuken of woonkamer richting mijn thuiskantoor. ‘Wat lekkers’ is een breed begrip voor mijn drietal. Veel is goed, als het maar zoet of zout, s...

Marc Laus: 'We kunnen niet achterover leunen'

12 april 2021

De aardappel. Bekend als zetmeelproduct, basisingrediënt voor Hollandse stamppotten, grondstof voor patat en chips, inspiratiebron voor een wereldberoemd werk van Vincent van Gogh. Maar deze knol is veel méér dan dat. En...

Procesoptimalisatie met Repak

12 april 2021

Er is een trend waar te nemen onder producenten van verse aardappelen en frieten in de Benelux naar procesoptimalisatie: een hogere capaciteit met minder mensen. Repak biedt met haar dieptrekkers een oplossing die op de ...

Duurzaam en ambitieus project nadert afronding

12 april 2021

Westfort Vleesproducten is een zeer moderne slachterij, waar flink is geïnvesteerd in dierenwelzijn, een betere vleeskwaliteit en duurzame energie-oplossingen. In IJsselstein realiseert het bedrijf nu een van de modernst...

Concurrentie voordeel met de juiste tools

12 april 2021

Save the date! 05.05.2021: Forward21. Voor virtuele inzichten in digitalisering in de procesindustrie. Want het niet langer de vraag óf bedrijven digitaliseren, maar met welke ideale aanpak. De procesindustrie kent bijzo...

Bedreiging als bron voor beslisparameters

12 april 2021

We worden omgeven door mogelijke gevaren. Stormschade, wateroverlast, een auto-ongeluk, voedselvergiftiging, corona. Als je er te lang bij stil staat, zou je je huis niet meer uit durven. Gelukkig zijn er risicoanalyses....

Deuren maken het verschil

12 april 2021

Warme luchttoevoer en ijsvorming in de vriescel gaf Seacon Production kopzorgen. Het bracht de kwaliteit van de diepgevroren visproducten in gevaar. Een nieuwe luchtdeur in combinatie met snelloopdeur zorgden voor de gew...

Tomassen Vlees: 'Verbeteren is een continu proces'

12 april 2021

Mike Tomassen staat samen met zijn broer Dennis aan het roer van Tomassen Vlees uit Someren. Ze slachten puur sang voor derden, waarbij 70% Beter Leven, een deel biologisch en voor de rest regulier. “Massaproductie is ni...

WETGEVING en ingrediënten

12 april 2021

De groeiende vraag naar plantaardige producten, alternatieve eiwitbronnen en een duurzamer voedselsysteem gaat onvermijdelijk gepaard met nieuwe en aangepaste wetgeving; ook ten aanzien van de etikettering van levensmidd...

Meer vrijheid in eiwit-keuze bij product ontwikkeling

12 april 2021

Producten met planteneiwitten nemen toe in populariteit. Het stelt productontwikkelaars voor veel vragen: welk eiwit kies je voor welke toepassing? Wetenschappers ontwikkelen reproduceerbare methodes die snel inzicht gev...

Additieven en hun functionaliteit

12 april 2021

Voedingsproducten hebben een structuur, kleur, smaak, geur, een bepaalde houdbaarheid. Om deze aspecten te maken en/of te verbeteren, gebruiken we functionele additieven als emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddel...