Automatisering 2015
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Overheid meet met twee maten

De Nederlandse overheid is er goed in producten vanuit het buitenland te accepteren en voor de Nederlandse ondernemers veel strengere eisen te stellen. Ze wordt hierin ook goed ondersteund door de, onder de ministeries v..

Lees meer

Nieuwe Hi-tech krattenwaslijn

13 oktober 2015

Toen Jean-Paul Zijerveld (foto rechts) emballagebedrijf Fustpunt begon, leverde LETS bv de krattenwaslijn. Samen ontwikkelden ze de machine door tot er een optimaal rendement was bereikt. Guustaaf Hoekstra: “Wij verkopen...

Goed en goedkoop eten

13 oktober 2015

Je hoeft geen econoom te zijn om te begrijpen dat er iets in de prijsopbouw van ons eten niet klopt. Naast concessies op het gebied van milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel, wordt er vaak flink gekort op de kwaliteit...

Kaas produceren met een consistente kwaliteit

13 oktober 2015

Zuivelfabriek De Graafstroom streeft naar het produceren van kwaliteitskazen met een zo optimaal mogelijke verhouding in vocht, vet- eiwit en zoutgehalte. Omdat het basisbestanddeel een natuurproduct is, moet de varianti...

Nieuwe generatie rookontwikkelaars

13 oktober 2015

Spako presenteerde tijdens de beurs Slavakto een nieuw type rookontwikkelaars: de Touch Smoke. Dit gepatenteerde systeem werkt volgens een simpel principe. Een blokje hout wordt tegen een gloeiplaat aangedrukt. Het hout ...

3D Foodprinting

13 oktober 2015

Stel je voor: je gaat naar een restaurant, wellicht met de door jouwzelf ontworpen pasta CAD-files, en geeft deze af aan de chef. Even later ligt jouw persoonlijke pasta op je bord, met een heerlijke saus natuurlijk. Sci...

Smart Industry: Eat or be (b)eaten!

13 oktober 2015

De niet te stuiten opmars van digitalisering in combinatie met nieuwe ontwikkelingen gaat de wereldeconomie in de komende tien jaar ingrijpend veranderen. Deze ontwikkeling leidt ook in Nederland tot een nieuwe industrië...

'Met de T300 kunnen we alle kanten op'

13 oktober 2015

Het nieuwe productiebedrijf Kempenfoods uit Eindhoven wil groot worden in de productie van (koel)verse maaltijden en maaltijdcomponenten. “Koks bedenken de lekkerste gerechten. Wij hebben de kennis en de machines om deze...

Multitasken

13 oktober 2015

Er wordt steeds meer van ons verwacht. Mijn kinderen groeiden er spelenderwijs mee op: met multitasken. Voor de tv wat appen, facebooken, internetten en, oh ja, ook nog een boek op schoot, want morgen een tentamen. Moeit...

Blik op de toekomst 2015

13 oktober 2015

De ontwikkelingen in de voedingsbranche gaan snel, trends volgen elkaar in hoog tempo op, en de consument wordt steeds veeleisender. De productie van voeding moet daarom nóg hygiënischer, efficiënter, zuiniger, slimmer. ...

De toekomst van innovatie

13 oktober 2015

Mondiale en maatschappelijke vraagstukken vragen dringend om oplossingen: zorg om het milieu, het voeden van de groeiende wereldbevolking, voedselverspilling, schaarste van grondstoffen en energie… Je zou er somber van w...

De toekomst van vlees

08 september 2015

Jaarlijks is er het ‘International Congress of  Meat Science and Technology’: een wereldcongres waar zo’n 430 deelnemers uit wetenschap en bedrijfsleven kennis delen rondom de wetenschappelijke en technische stand v...