Column Saskia Stender: Dertig jaar, wat vliegt de tijd
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Column Saskia Stender: Dertig jaar, wat vliegt de tijd

  • 06 februari 2023
  • Door: Saskia Stender

Dertig jaar geleden zat ik samen met Klaas en Monique Dijkstra aan tafel om de allereerste mailing van de OSV te versturen. Een zakje waterkerszaad en een watje. De vraag was of de ontvanger samen met ons dit zaadje wilde ontkiemen, om zo symbolisch het netwerk op te starten. We kregen na die eerste mailing spontaan 30 leden uit de vleessector, want ja: toen stond de V nog voor Vleessector. Er was behoefte aan een landelijk netwerk in de branche. Die behoefte is er nog steeds. 

We hebben sindsdien heel wat meegemaakt. We richtten een jongerengroep op: Young Food Management (YFM), die na 10 jaar is opgegaan in de OSV. We turnden de V van Vleessector naar de V van Voedingsindustrie, waardoor er meer bedrijven konden aansluiten. We organiseerden meer dan 100 bedrijfsbezoeken; zo’n 45 barbecues; ongeveer 60 sociëteitsbijeenkomsten; zeker 30 golfdagen. Een aantal mini-congressen; beursstands op diverse (inter)nationale beurzen en de beregezellige bijeenkomsten met het College van Advies van de OSV en de Key Group van de YFM. Teveel om op te noemen. 

Dertig jaar; met een vertienvoudiging van het aantal leden. En nog steeds wordt de OSV ontdekt door nieuwe bedrijven. Elk jaar zie je nieuwe gezichten. Helaas zijn er ook bekenden weggevallen, door veel te vroeg overlijden of omdat ze een andere functie kregen. 

Aan de oproep om de start van ons jubileumjaar te komen vieren tijdens de OSV Winterbarbecue van afgelopen 1 februari, gaven héél veel leden en oud-leden gehoor. Het was met recht een enorm feest met al mijn vrienden!

Op naar de volgende dertig jaar!

Saskia Stender

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2023