Bent u klaar voor Datamatrix- en QR-codes op uw verpakkingen?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bent u klaar voor Datamatrix- en QR-codes op uw verpakkingen?

  • 09 september 2024

De traditionele (1D) barcode gaat met pensioen. De opvolgers, de QR- en Datamatrix code, maken veel meer mogelijk op het gebied van productidentificatie en traceability.

GS1 streeft ernaar dat vanaf 2027 de 2D-code overal gebruikt wordt (Sunrise 2027). Zelfscanners in de retail maken het mogelijk om meer data te verwerken, zoals houdbaarheidsinformatie. Dit maakt dynamisch afprijzen mogelijk, zonder kortingsstickers, door de houdbaarheidsdatum in de 2D-code te verwerken.

Met Digital Link van GS1 uw producten digitaal volgen

GS1 introduceert Digital Link, waarmee producten digitaal gevolgd kunnen worden. Gedetailleerde productinformatie, zoals productie- en logistieke gegevens, kan gedurende de levensduur van het product worden opgeslagen. Consumenten krijgen bij het scannen van een QR-code toegang tot aanvullende informatie, zoals recepten of de herkomst van het product.

Serialisatie en Aggregatie: Uw producten altijd traceerbaar

Serialisatie, het unieke nummeren van producten, maakt tracking en tracing mogelijk. Aggregatie bundelt de nummers van verpakkingen, waardoor producten gedurende hun hele levenscyclus traceerbaar blijven.

Of het nu gaat om Digital Link, Track & Trace, Digital Product Passport of Dynamic Pricing. Het ervaren team van De Koningh geeft u graag advies.

www.dekoningh.nl

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024