Reiniging en desinfectie 2017
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Duurzaamheid met state-of-the-art hygiënetechnologie

Alpro begon in 1979 met de productie van sojadrink als duurzaam alternatief voor zuivelproducten. Als toonzetter in deze industrie is het van belang op het hoogste niveau te kunnen opereren. “Kwaliteit van onze producten..

Lees meer

Schoonmaak: Bepalend voor de kwaliteit van je product

10 oktober 2017

Waar loopt de voedingsindustrie tegenaan als het gaat om reiniging en desinfectie? Waar gaat het mis? Een ‘buitenstaander’ ziet dat soms helderder dan de manager van de foodfabriek zelf. Hoe kan de voedselverwerkende ind...

Passie voor vleeswaren

10 oktober 2017

14 september jl. bezochten we met zo’n 45 deelnemers Keulen Vleeswaren. Jack Keulen, en zoon Ben met zijn team, ontvingen ons hartelijk in Nuth. Limburgse gastvrijheid, dat bleek wel uit de grote vlaaien die klaar stonde...

Een balletje rollen

10 oktober 2017

Ja kent het wel: een balletje kan raar rollen. Dat maak ik geregeld mee. Voorop staat natuurlijk dat het eerste duwtje altijd bij jezelf ligt. Mijn levensmotto is ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Maar wat betekent dat nou ...

Rob Morren: Trends in de foodbranche

10 oktober 2017

Hoe gaan de uittreding van de Britten en het beleid van een nieuw kabinet de toch al sterk veranderende voedingsbranche beïnvloeden? En welke trends kunnen we verwachten in 2018? Rob Morren, sector banker food bij ABN AM...

Hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn?

10 oktober 2017

Oh, ik heb er zo’n hekel aan… maar nee, een ‘poets’ heb ik niet. Daarvoor ben ik dan weer te kritisch. Of te zuinig. Dus ik doe het zelf: dat schoonmaken, reinigen, poetsen, schrobben, wassen, zuiveren (wat zijn er eigen...

Hebben wij jou gezien of gemist op de Anuga Food Fair?

10 oktober 2017

Wij zijn inmiddels weer bekomen van de grootste foodbeurs van Europa, oftewel Anuga Food Fair. We hebben met veel mensen kennis gemaakt en informatie uitgewisseld. Misschien zat jij daar ook wel bij en heb je onze eerste...

Cleaning in place (CIP): Meten is weten!

10 oktober 2017

Het gaat beter met de economie. Bedrijven durven weer voorzichtig te investeren, ook in de aanschaf van nieuwe hygiënische apparatuur. Waar kies je dan voor? Het CIP-systeem uitgelicht: wat zijn de voordelen en de gevare...

Pluimveesector blijft presteren

10 oktober 2017

De Pluimveesector blijft presteren, ondanks tegenslagen. De voortdurende uitbraken van vogelgriep en de fipronil-affaire hebben de pluimvee-industrie op scherp gezet. Toch heeft de sector zich sterk verdedigd. In dat lic...

Tijdwinst; Een nette verpakking minstens zo belangrijk

10 oktober 2017

De Multivac dieptrekker R085 heeft een schuifladeconstructie voor de mallen, waardoor snel en eenvoudig gewisseld kan worden van verpakkingsformaat. “Lange ombouwtijden zijn hierdoor verleden tijd; mal eruit en een nieuw...

Efficiënter reinigen met nieuwe technieken

10 oktober 2017

Enzymatische reiniging en een ingenieus reinigingssysteem voor de lopende band vormen de basis voor een nieuwe manier van schoonmaken bij Ravensbergen Food. Tweeënhalf jaar geleden nam het bedrijf afscheid van haar toenm...

Effectieve innovatie Havantec en T. Boer

10 oktober 2017

Kalfsvleesleverancier T. Boer & zn kijkt altijd vooruit en zag de noodzaak in van een nieuwe hygiënesluis. Deze belangrijke toegangssluis moest aan strenge en specifieke eisen voldoen. Havantec food equipment in Oirschot...

Nieuwe 2- delige RVS putten

10 oktober 2017

Zowel ACO als Ruys Vloeren zijn specialisten in hun vakgebied; respectievelijk van afwateringstechniek en van plasvrije vloeren, voor met name de voedselverwerkende industrie. Vorig jaar zijn de bedrijven gaan samenwerke...