Etikettering 2014
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Wereldspeler Nederland helpt China met zuivel

Nederlandse bedrijven gaan kennis leveren om de Chinese melkproductie te vernieuwen en te verhogen. Tijdens het staatsbezoek van de president van China, Xi Jinping, sloten beide landen een overeenkomst over investeringen..

Lees meer

Fingerfoodballs van Scelta Mushrooms

15 april 2014

Tijdens de 20e editie van de Alimentaria, Zuid-Europa’s grootste foodbeurs, is een tweejaarlijks evenement op het gebied van eten en drinken, zijn de Fingerfoodballs van Scelta Mushrooms verkozen tot beste internationale...

Het Packhuys

15 april 2014

Het Packhuys is een nieuw adres voor bedrijven actief in de voedselverwerkende branche. Dit bedrijf biedt een uitgebreide keuze aan doseer- en verpakkingsmachines, topsealschalen (alle materiaalsoorten) en topsealfolie. ...

Detecteerbare materialen

15 april 2014

Wetgeving en kwaliteitssystemen stellen dat de aanwezige risico’s op productvreemde delen in voedingsmiddelen, en de bijbehorende gevaren voor consumenten, zoveel mogelijk beperkt moeten worden. Steeds meer bedrijven bes...

Wilko Fruit opent buitendeuren

15 april 2014

Dankzij een AFIM® Luchtwand (hoge druk luchtgordijn) kan Wilko Fruit bv / Gaudias ook tijdens de warme zomermaanden haar buitendeur (van wel vier meter hoog) geopend houden zonder koudeverlies. De luchtwand geeft de AGF-...

'Meten is weten, gissen is missen'

15 april 2014

Exacte maatvoering is belangrijk in zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces. Bij uitbreidings- of verbouwplannen kunnen er fouten ontstaan wanneer goede onderleggers van het bestaande gebouw ontbreken. Een 3D-lasers...

Hoogwaardige grondstoffen afval

15 april 2014

Het loont voor voedingsfabrikanten om uit rest- en zijstromen van het productieproces maximale waarde uit grondstoffen te halen. En echt niet alleen omdat het tegengaan van voedselverspilling en verduurzaming zo hoog op ...

Voedselproductie onder druk

15 april 2014

Wereldwijd neemt de voedselzekerheid af door klimaatverandering en het beschikbare zoet water komt onder druk te staan. Dit blijkt uit het vijfde rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). De ki...

Nudging in het restaurant van de toekomst

15 april 2014

Waarom koopt de consument bepaalde producten wel, en andere niet? Consumenten voor een ander eetpatroon laten kiezen, kan via bewuste en onbewuste beïnvloeding. Bij onbewuste beïnvloeding spreken we ook wel van ‘nudging’...

Herkomst etikettering

15 april 2014

Rondom het vermelden van de herkomst van ‘vlees als ingrediënt’ op het etiket is nog veel discussie. Het gaat om een mogelijke verplichting voor herkomstetikettering van het vlees bij vleesbereidingen, vleesproducten zoa...

'Niet alleen de kleine lettertjes' moeten groter

15 april 2014

Tot 13 december 2014 geldt nog een overgangstermijn, maar vanaf 14 december mogen alleen levensmiddelen in de handel worden gebracht die voldoen aan Verordening (EU) nr. 1169/2011. Jammer voor de afdeling Marketing: het ...

Nieuwe generatie Multivac etiketteerders

15 april 2014

Op de Interpack, van 8 tot 14 mei 2014 in Düsseldorf, presenteerde Multivac een hele nieuwe (transportband) etiketteermachine. Deze machine staat aan de basis van een heel nieuwe generatie labelers, de Baseline serie. De...

Binnenkijken

15 april 2014

Op 1 april 2014 (geen grap) ben ik samen met 23 leden van de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) op bezoek geweest bij Peutz BV. De laboratoria voor akoestiek, windtechnologie en bouwfysica hebben diepe indruk ...