Binnenkijken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Binnenkijken

  • 15 april 2014
  • Door: Saskia Stender

Op 1 april 2014 (geen grap) ben ik samen met 23 leden van de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) op bezoek geweest bij Peutz BV. De laboratoria voor akoestiek, windtechnologie en bouwfysica hebben diepe indruk gemaakt op de aanwezigen. We hoorden wat er allemaal bij komt kijken voor je een wijk kunt inrichten met torenflats, en hoe je de luchtvervuiling meet bij de plannen voor een nieuwe rondweg. Hoe je het binnenklimaat van een kantoorgebouw kunt meten/beïnvloeden of simpelweg kunt zorgen dat het niet naar binnen regent; het zijn allemaal zaken die in Molenhoek worden onderzocht, maar waarvan je in de praktijk niet kunt zien of merkt dat er met de onderzoeksresultaten is gewerkt. Problemen voorkomen, dat is wat Peutz doet.

Er wordt inmiddels ook druk gebruikgemaakt van het nieuwe brandlaboratorium. Bedrijven laten hun producten testen op onder andere brandwerendheid/brandveiligheid en kunnen zo nog aanpassingen doen voor iets in productie gaat. Met de kantelbare oven van 4x3m kan zelfs een glazen dak worden getest (horizontaal). Wel zo prettig als je van tevoren weet dat de kozijnen wél snel branden ook al is het glas goed bestand tegen hitte. En dit is nog maar een greep uit alle onderzoeken die daar plaatsvinden. Al met al was het bezoek zeer de moeite waard en heb ik veel te weinig ruimte in deze column om alles te benoemen.

Op de dag dat dit vakblad verschijnt zijn we met Young Food Management (YFM) bij Lukkien in Ede. Ik rij al jaren op de A12 en zie dan Studio Lukkien vanaf de snelweg.  Lukkien is gespecialiseerd in reclamefotografie, film en andere digitale oplossingen zoals e-commerce, mobile en emailmarketing. Van productfotografie tot opnamestudio; ze hebben alle digitale mogelijkheden onder één dak. En wat voor dak: het grootste pand heeft een oppervlakte van 2.000 m2. Daar wilde ik wel eens binnen kijken en met mij de leden van Young Food Management. In het volgende nummer lees je hier meer over!

En dan gaan we natuurlijk nog golfen, op vrijdag 25 april 2014. Deze dag is zo goed als volgeboekt, dus als je nog meewilt moet je snel zijn!

Tot gauw!

Saskia Stender

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2014