Nieuwe generatie Multivac etiketteerders
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe generatie Multivac etiketteerders

  • 15 april 2014
  • Door: Judith Witte

Op de Interpack, van 8 tot 14 mei 2014 in Düsseldorf, presenteerde Multivac een hele nieuwe (transportband) etiketteermachine. Deze machine staat aan de basis van een heel nieuwe generatie labelers, de Baseline serie. De grootste verpakkingsbeurs van Europa is hét platform om de innovatie aan de internationale markt te laten zien.

Etiketteerders moeten aan veel eisen voldoen: ze moeten snel zijn, nauwkeurig en eenvoudig te bedienen. Verder graag compact en integreerbaar in verschillende verpakkingslijnen. ,,Onze klanten zijn op zoek naar kwalitatief hoogwaardige machines tegen een redelijke prijs,” vertelt Marcel van den Berge, marketingmanager. ,,We zaten vooral in het duurdere segment. Doordat we nu goedkoper produceren, leveren we nog steeds topkwaliteit, maar nu voor een middenklasse prijs.”

Gerard Brockhoff, accountmanager labelingsystemen, vult aan: ,,De huidige lijn etiketteermachines bestaat ook al sinds geruime tijd. Aan het oude model was, buiten de besturingskasten om, mechanisch gezien nagenoeg niets veranderd. Het was hoog tijd voor vernieuwing.”

Waarin zit die vernieuwing?

Gerard: ,,De nieuwe generatie heeft directe servo-aandrijvingen - zonder koppelingen - voor het etikettentransport. Daardoor zijn veel hogere snelheden te behalen en is ook een grotere nauwkeurigheid mogelijk. Deze nieuwe etiketteerder kan bovendien grotere etiketten aan: etikettenbandbreedte tot 300 mm. Het instellen van de etiketteerhoogte is eenvoudig, waardoor omsteltijden minimaal zijn. De geïntegreerde besturing en aandrijving maakt de nieuwe generatie bovendien compact. Flexibel is hij ook, want de besturing kan met diverse systemen gekoppeld worden en opbouw van diverse printsystemen (ThermoTransfer, inkjet en stempel) is mogelijk. We hebben hem ook bewust robuust gemaakt. De etiketten(rol)wissel is eenvoudig met één hand te bedienen.” 

Wat is de doelgroep?

,,De modulaire bouwwijze maakt deze machine in elke markt en productieomgeving inzetbaar.” zegt Marcel. ,,Ik denk aan de AGF-branche; grotere verpakkende groentesnijderijen, de tomaatverpakkers, de prei-verpakkers. Maar ook aan bakkerijen, de vleesverwerkings- en zuivelindustrie.” 

www.multivac.nl

Bron: Multivac