Duurzame voedselproductie 2015
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

EHEDG magneetfilter

Op de Anuga in Keulen toont Goudsmit Magnetic Systems uit Waalre in Hal 5.2-D-20 een vernieuwd EHEDG magneetfilter, peciaal ontwikkeld voor dev oedingsmiddelenindustrie. Het filter is opgebouwd uit Neoflux® (Nd-Fe-B ofwe..

Lees meer

Unifreezing

10 februari 2015

Hilgenkamp Food Machinery heeft per 01 januari 2015 het handelsagentschap voor Unifreezing in de Benelux getekend. Unifreezing is een Internationaal engineerings - en productiebedrijf voor koel – en vriesoplossingen, met...

'Het is alsof je een kathedraal bouwt'

10 februari 2015

Een CO2-neutrale toeleveringsketen zonder afvalverliezen is nog een luchtkasteel. De verwezenlijking hiervan is een proces van de lange adem, waarin goede ideeën en ervaringen stap voor stap naar duurzaamheid moeten leid...

Duurzaamheid: Gewoon fout!

10 februari 2015

De kop boven dit artikel zal menig Nederlander de wenkbrauwen doen fronsen. En terecht. Een ooit gemaakte vertaalfout van het Engelse woord ‘sustainability’ veroorzaakt in Nederland nog altijd verwarring als het gaat om ...

Water zuiveren met wilgen

10 februari 2015

In Scandinavië en de Verenigde Staten wordt al sinds jaren water gezuiverd met wilgenplantages. Deze milieuvriendelijk en financieel aantrekkelijke manier van water zuiveren biedt ook kansen voor Nederland, onder meer in...

Verduurzaming in de bouw

10 februari 2015

Duurzaamheid… Het lijkt het toverwoord in alle sectoren van de markt. Voor de voedselketen is het een essentieel onderwerp; de voedselbehoefte zal wereldwijd de komende jaren immers sterk stijgen. Reden genoeg voor KIM N...

'We moeten innovatief blijven'

10 februari 2015

Door de gestaag groeiende wereldbevolking en de toename van de welvaart in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden staat het wereldvoedselvraagstuk op scherp. Het terugdringen van verspilling van voedsel is niet genoeg...

Innoveren doe je samen

10 februari 2015

Innoveren is niet zonder risico. Je weet niet of het zuur verdiende geld dat je erin investeert zich uiteindelijk terugbetaalt en het zou maar zo kunnen mislukken. De kans op mislukking is zelfs flink veel groter dan dat...

Niet omkijken naar afval kost geld

10 februari 2015

Door de bank genomen wordt 30% tot 60% van het bedrijfsafval gescheiden. Dit kan gemakkelijk opgekrikt worden tot boven de 90%. Engels onderzoek wijst uit dat 1% tot 3% van de omzet uit afvalkosten bestaat, met uitschiet...

Kwaliteit op het bord

10 februari 2015

Versvishandel Jan van As levert al jaren de beste kwaliteitsvis aan horeca, grootverbruikers en detailhandel, en wil dit zo duurzaam mogelijk aanbieden aan haar relaties. Het continu verduurzamen van de activiteiten van ...

Hygiëne en procesoptimalisatie sterke pijlers

10 februari 2015

Habasit is volledig thuis in de vleessector. “Niet alleen door onze kennis van de sector,” verklaart Jan-Willem Geurds, “maar ook de door talloze uitdagingen die de markt biedt. De vleessector speelt een belangrijke rol ...

Groen is poen!

10 februari 2015

Verduurzamen duur? Soms liggen de kansen dichterbij dan je denkt, en is de ecologische- en economische impact enorm. Focus op waterverbruik bijvoorbeeld, biedt geweldige kansen! Dagelijks gebruikt de consument dienste...

Winterbarbecue 2015 druk bezocht

10 februari 2015

Gezelligheid, ontroering, gekheid, lachen en vooral genieten, maar zeker ook zakendoen. Een kleine 200 leden hebben bijgepraat onder het genot van het Ierse rundvlees van Groothedde Vaassen. De complimenten vlogen Hen...